Povestea unui băieţel bolnav de tetrapareză spastică. Mama suferă de leucemie, iar tatăl este dependent de jocurile de noroc

Ultima actualizare:
Sub acest brad copiii și-au pus speranțele în Moș Crăciun
Sub acest brad copiii și-au pus speranțele în Moș Crăciun

Mai este puţin până la Crăciun, iar străzile şi magazinele au devenit adevărate furnicare. Cu liste kilometrice în mâini, oamenii pun în coşuri cadourile perfecte pentru cei dragi. Sunt însă şi oameni pe care Sărbătorile de iarnă îi găsesc mai puţini fericiţi.

Tulburător! David are 8 ani şi îşi doreşte ca Moş Crăciun să îi aducă o maşină mare cu telecomandă şi o trusă de doctor. Pentru că el vrea să fie „doctor de picioare”. Sunt dorinţele oricărui băieţel de vârsta lui, sănătos şi dornic de joacă. Însă David visează să fie doctor de picioare fiindcă vrea să-i facă bine pe copiii bolnavi ca şi el. Sora lui, Crina Mădălina (12 ani), îşi doreşte doar o pereche de încălţări numărul 37 şi multă sănătate pentru mama ei, Eva Iuliana.

David are tetrapareză spastică, mama are leucemie

Drama familiei din comuna ialomiţeană Perieți a început când s-a născut David şi a fost diagnosticat cu tetrapareză spastică pe partea stângă. Este o afecţiune despre care medicii spun că, în mare parte, este tratabilă. Copilul este nevoit să doarmă cu genunchii îndoiţi. A făcut kinetoterapie până în septembrie, când o altă lovitură a venit să strice bruma de linişte pe care familia o căpătase după ce mama a decis să se despartă de tatăl copiilor, violent şi dependent de jocurile de noroc. Femeia a fost diagnosticată cu leucemie.

Aici locuiesc David, mama și sora lui
Aici locuiesc David, mama și sora lui

„David este la grupa pregătitoare, dar face şcoală la domiciliu. El are mare nevoie să vină cineva și să-l ajute, la domiciliu, cu kinetoterapia. Eu nu ştiam că sunt bolnavă. Nu am avut cum să fac analize mai devreme. Toţi banii familiei se duceau pe jocurile de noroc. Singura mea dorinţă este ca David să meargă. Eu chiar îl visez alergând”, se confesează femeia de 38 de ani, care este nevoită să meargă o dată pe lună la Bucureşti, la Institutul Oncologic Fundeni, pentru tratament.


    Aici locuiesc David, mama și sora lui
Aici locuiesc David, mama și sora lui

Când femeia a hotărât să-şi ia viaţa în mâini şi a plecat cu copiii de acasă, cei care ştiau despre situaţia lor le-au sărit în ajutor. La rugămintea directorului de la școală şi a fostei educatoare a băieţelului, primarul comunei le-a amenajat o cameră la Casa Agronomului. Cei trei stau acolo şi nu s-au plâns niciodată că vor mai mult. Mai mult, femeia intenționează să-i ia la ea şi pe cei trei copii ai fostului soț, dintr-o altă căsătorie, rămaşi în grija bărbatului. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
ploi jpeg
bar g712d79cb7 1920 jpg
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
Vipera neagră Foto Adrian Florin Vrăbiescu (2) jpg
Carne de pui jpg
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net