Pensionarul culturist se antrenează în balcon

9-act-culturist-2col.jpg

“În balcon sunt ca peştele în apă”, mărturiseşte campionul
Foto: adevarul.ro

Bravo lui! Mircea Sibiceanu (60 de ani), din Piteşti, a obţinut recent titlul de vicecampion la Naţionalele de Culturism de la Sibiu (categoria Masters).

Performanţele obţinute de pensionar sunt remarcabile, având în vedere că se antrenează în balcon, cu aparate improvizate.

„Eu am patru titluri de campion naţional, dar ultimul reprezintă mult, fiind obţinut la peste 60 de ani”, se confesează Sibiceanu. “Mi-am dorit să merg la Mondialele din noiembrie, dar am refuzat politicos, deşi am fost chemat la lotul naţional. Pregătirea costă 2.500 de lei pe lună, plus efortul. Mi s-a propus să reprezint România, dar fără să mi se ofere nimic“, oftează sportivul. Campionul a fost electrician de întreţinere la Arpechim şi a ieşit acum doi ani la pensie, întrucât a beneficiat de reducerea de grupă aferentă unui mediu toxic. 

“Regimul presupune, pe lângă multe albuşuri de ou, piept de pui, carne de vită, peşte alb, legume sau salată. Numai alimentele m-au costat 150 - 200 de lei pe zi. Suplimentele înseamnă trei mese de proteine, vitamine, minerale, aminoacizi, adică 100 de lei pe zi“, explică Sibiceanu. De 36 de ani se antrenează acasă, într-un  balcon de 1,20 metri lăţime şi 2,80 metri lungime. Aparatele sunt confecţionate chiar de el. „Toate sunt tăiate la bomfaier, ţeavă cu ţeavă, şi sudate sub formă de aparate. Sunt ca din epoca de piatră, Fred şi Barney, dar asta n-a contat. Balconul e mediul în care am liniştea mea, mă simt ca peştele în apă“, adaugă el. În paralel cu activitatea competiţională, pensionarul e instructor personal la o sală de fitness cu utilare modernă. 

Loading...