Nouă plante care te ajută să cucerești inima persoanei iubite

Ultima actualizare:

    De Ziua Îndrăgostiţilor jurămintele se împlinescFoto: Hepta
De Ziua Îndrăgostiţilor jurămintele se împlinescFoto: Hepta

Totdeauna, o floare este mesagerul dragostei de viață și un prieten devotat al omului. Când primim o plantă, între noi și cadoul respectiv se creează o puternică relație sufletească. Prezența unei plante aduce bucurie în viața noastră și, în mod firesc, trebuie s-o iubim și s-o ocrotim. În schimb, acea plantă care se bucură de afecțiunea noastră, ne dăruiește miraculoasele ei puteri magice: noroc în dragoste și în viață

Există plante care nu trebuie să lipsească din căminul nostru! Ele atrag ca un magnet bucuriile, dragostea și alungă din preajma noastră ghinionul, ura și paguba.

Iată cele mai iubite plante care ne poartă noroc și ne apără de rele:

Năvalnicul (limba cerbului) este protectorul dragostei

Năvalnicul poartă noroc în dragoste, în afaceri și te face iubit de toată lumea
Năvalnicul poartă noroc în dragoste, în afaceri și te face iubit de toată lumea

Năvalnicul (sau limba cerbului, așa cum i se spune în popor) este protectorul dragostei și al bunei dispiziții. Planta trebuie fi sfințită la biserică, iar în mediul rural este descântată de femeile care adună plantele de leac. Dacă primești în dar un lăstar de năvalnic ești o persoană norocoasă. Năvalnicul poartă noroc în dragoste și în afaceri. Tradiția spune că persoana care păstrează un fir de năvalnic în buzunar sau în poșetă este iubită de toată lumea. Când fetele necăsătorite  poartă asupra lor un fir de năvalnic în poșetă sau o cultivă în căminul lor, trezesc interesul pețitorilor și se căsătoresc foarte repede din clipa când sunt protejate de năvalnic.

Busuiocul ne împlinește dorințele

Busuiocul, o plantă folosită la numeroase ceremoniale religioase și  este bine s-o cultivăm în casa noastră. Dacă în căminul nostru avem un ghiveci cu busuioc, plantat de noi, vom observa că necazurile ne ocolesc. Vom avea noroc în dragoste, în afaceri și vom fi apreciați de semeni în relațiile interumane. Busuiocul este recunoscut pentru puterile lui miraculoase în cultul creștin. Busuiocul păstrat de la slujba de Bobotează, când se sfințesc apele,  atrage norocul în viața fetelor necăsătorite. Fie că în seara praznicului este pus sub pernă, pentru a afla cine este ursitul, fie că este purtat în portofel, busuiocul atrage ca un magnet norocul în dragoste și păstrează sporul financiar din truda noastră.

Salvia atrage belșugul și dragostea statornică

Din vremuri îndepărtate, salvia este folosită pentru purificarea minții, trupului și a spiritului. Există persoane care nu se despart de această plantă și păstrează în buzunar un săculeț cu salvie  și sunt siguri că planta le asigură protecția personală și spirituală. La marile praznice creștine, de Florii mai ales, salvia sfințită la biserică se pune la uși și la ferestre, fiind aducătoare de noroc, de belșug și de sănătate. În familiile care cultivă salvia în ghivece sau în grădină, dragostea nu s-a îndepărtat  de acea familie. Generații întregi au avut noroc în dragoste și spor la bani.

Lemnul domnesc cheamă dragostea

Planta este folosite de secole, la sate și la orașe, în ritualurile de dragoste. În tradițiile populare se spune că, dacă dragostea nu a venit la voi, este firesc s-o chemați voi.  Culegătorii de plante din lumea satelor cunosc ritualurile de chemare a iubirii, ei fiind magicieni cu experiență care știu să alunge spiritele rele, ura și paguba din viața noastră. Lemnul domnesc păstrat în casa gospodarului credincios menține dragostea și armonia în familia sa.

Crăița, mesagerul dragostei

Frumoasele flori de crăiță, de culoare portocalie sau galbenă, se pun în apa  cu care ne spălăm pe cap și îmbogățesc podoaba capilară. Fetele necăsătorite atrag privirea pețitorilor cu pletele lor superbe. Și privirea lor  este un magnet pentru persoanele din anturaj, pentru că aceste flori protejează și vederea.

Pelinul  sparge farmecele

Se spune că pelinul este una dintre plantele cu mari puteri magice, deoarece ”sparge” puterea farmecelor care-i  desperte pe îndrăgostiți,  alungă  boala și  duhurile rele din familia celui care a fost fermecat. Pelinul se poartă în buzunar ca talisman . În același scop, cu tulpini de pelin se împodobesc ferestrele și ușile casei bântuite de ”lucruri” necuratere. Planta este aducătoare de sănătate și se  pune în așternutul persoanelor care se confruntă cu boli ciudate.

Piperul, o plantă de bine și de… rău

Este un fapt dovedit că un săculeț în care punem boabe de piper și  căței de usturoi reprezintă un valoros talisman împotriva bolilor și a spiritelor rele. Totodată, îndrăgostiții se pot despărți pentru totdeauna, dacă dușmanii lor aruncă boabe de piper pe urma lor. În schimb, ca factor de protecție, îndrăgostiții trebuie să poarte cu ei acele amulete cu piper și usturoi.    

Leușteanul păzește gospodăria de spiritele rele

În tradiția populară, leușteanul are puteri magice deosebite. Mirosul lui îndepărtează energiile negative din casa tinerilor căsătoriți. Cu legături de leuștean se  împodobesc pomii fructiferi și ferestrele celor în care se crede că farmecele s-au cuibărit, pentru a aduce certuri și pagubă tinerilor căsătoriți.

Isopul, planta care te  purifică de lucruri necurate

Despre isop se spune că este un mesager al norocului și al sănătății. Cine se spală cu isop se purifică și ține la distanță necazurile sau despărțirea de persoana iubită. Isopul este menționat și în Sfânta Scriptură. Este un talisman care îndepărtează dragostea falsă și consecințele  desfrâului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net