Nicotina: înţelegerea rolului şi a impactului ei în legătură cu fumatul

Ultima actualizare:

Ca în multe alte domenii, şi în cel al fumatului există diferenţe considerabile între ceea ce crede sau vorbeşte lumea şi ceea ce este cercetat şi dovedit din punct de vedere ştiinţific. Iar miturile care se propagă cu privire la tutun, componentele sale şi arderea lui nu fac decât să creeze şi mai multă confuzie în rândul primilor interesaţi de a avea informaţii relevante şi corecte: fumătorii.

Nicotina, bat-o vina? Nicotina a fost mereu percepută ca „ţap ispăşitor” pentru o mare parte dintre problemele legate de fumat. Nu există nicio îndoială că nicotina dă dependenţă şi dăunează sănătăţii, dar contrar unor prejudecăţi, nicotina nu este principala cauză a bolilor cauzate de fumat. Ceea ce poate nu se ştie e că tot nicotina este ingredientul principal folosit în terapiile care îi ajută pe fumători să se lase de fumat.

Cauza majoră a problemelor de sănătate şi mortalitate în rândul fumătorilor o reprezintă arderea ţigărilor. În urma combustiei apare fumul, care conţine mii de substanţe, dintre care foarte multe sunt nocive. Atunci când aprinde o ţigară, creierul fumătorului caută nicotină, dar, prin arderea tutunului, fumătorul inhalează inevitabil şi toate aceste substanţe nocive. Tocmai de aceea, produsele folosite în terapiile care îi ajută pe fumători să se lase de fumat conţin doar nicotină.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net