A murit din cauza dietei cu lămâie şi cu bicarbonat?

Ultima actualizare:

    Elena Popa s-a  prezentat la  spital cu dureri  abdominale  şi vărsături
Elena Popa s-a prezentat la spital cu dureri abdominale şi vărsături

A încercat să slăbească mult şi repede! Elena Popa (49 de ani), din Vaslui, a urmat o cură de slăbire cu apă, cu lămâie şi cu bicarbonat de sodiu, ajungând la spital cu intestinul gros perforat. După o intervenţie chirurgicală aparent reuşită, pacienta şi-a pierdut viaţa. Femeia a suferit un stop cardio-respirator, în timp ce se afla internată la Chirurgie.

Deces în condiţii suspecte. Elena Popa, o femeie de 49 de ani, a murit într-un salon de la Spitalul Judeţean Vaslui. Pacienta şi-a pierdut viaţa după 17 zile de la o intervenţie chirurgicală realizată pentru tratamentul unor leziuni ale intestinului gros. Potrivit doctorului Lelia Croitoru, director medical la Spitalul Judeţean Vaslui, pacienta s-a internat pe 16 septembrie. Femeia a ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe cu dureri abdominale, vărsături şi balonare.

„Pacienta a precizat că urmează o cură de slăbire cu apă, cu lămâie şi cu bicarbonat. După ce s-a asigurat tratamentul, s-a făcut o radiografie abdominală şi s-a decis internarea”, explică medicul Lelia Croitoru pentru adevarul.ro. În următoarele două zile, doctorii i-au refăcut pacientei o serie de investigaţii, întrucât imaginile iniţiale nu ar fi fost concludente. Pe 19 septembrie, chirurgii au decis să intre cu femeia în sala de operaţie. În timpul intervenţiei, medicii au descoperit că victima avea intestinul gros perforat.


    Apă plată – lămâie,  o combinaţie care nu e  întotdeauna benefică
Apă plată – lămâie, o combinaţie care nu e întotdeauna benefică

„Colonul transvers prezenta perforaţie cu peritonită secundară. Se intervine chirurgical, se drenează lichidul, se rezolvă peritonita. Ulterior, pacienta este internată în ATI. Aici, în următoarele zile, pacienta a suferit multiple complicaţii, i s-au administrat sânge şi tratament de specialitate”, adaugă directorul medical de la Spitalul Judeţean Vaslui.   Specialistul menţionează că, pe 2 octombrie, pe fondul unei evoluţii satisfăcătoare, Elena Popa a fost transferată de la Terapie în salon, la Secţia de Chirurgie. Pe 6 octombrie, la ora 02.00, asistenta de serviciu a găsit pacienta în stop cardio-respirator.„S-au efectuat manevre de resuscitare timp de 45 de minute şi la ora 03.15 s-a declarat decesul”, precizează doctorul Croitoru. Întrebat dacă între cura de slăbire urmată de pacientă şi afectarea intestinului gros se poate face o legătură, directorul medical al Spitalului Judeţean Vaslui admite că dieta putea fi un factor favorizant al simptomelor pacientei. „Sigur că se poate face o legătură între această cură de slăbire intempestivă şi tabloul clinic al pacientei. Dieta este un factor favorizant pentru ceea ce s-a petrecut”, menţionează Croitoru.

Ce spun specialiştii

Iuliana Cocean, inginer chimist la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, spune că, în cazul amestecului de bicarbonat de sodiu și zeamă de lămâie, se produce o reacție cu efervescență puternică. „Această efervescenţă poate acționa ca un «exploziv», depunând o presiune excesivă asupra pereților tractului digestiv. Din cauza volumului de gaze, acestea se pot bloca în partea inferioară, în intestine și colon, conducând eventual la o deteriorare a țesutului acestuia”. Profesorul Ştefan Georgescu, chirurg generalist la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, precizează că modificările conţinutului digestiv în anumite situaţii pot provoca perforaţia unui segment din tractul digestiv.

Vica Blochina susține că a slăbit cu bicarbonat, în urmă cu 3 ani

simeon stalpnicul png

Vica Blochina (43 de ani) a fost aspru muștruluită, în urmă cu trei ani, de celebrul nutriționist al vedetelor, Andrei Laslău, după ce blondina și-a încurajat prietenele din mediul virtual să-și păstreze silueta consumând bicarbonat. Medicul a atras atunci atenția, la Antena 1, că un consum mare poate face  ravagii în organism. Iată cum susținea blondina, în 2014, că ar fi slăbit: “Dragilor, mi-aţi scris să vă dau detalii despre cum puteţi să slăbiţi consumând bicarbonat! Este foarte simplu: dimineaţa, pe stomacul gol, beţi o cană de apă caldă în care dizolvaţi jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu. Timp de o oră nu mai mâncaţi nimic. Seara, după cină, repetaţi procedeul de dimineaţă. După primele 3 zile, măriţi cantitatea de bicarbonat, de la o jumătate de linguriţă, la una întreagă. Bicarbonatul ajută la eliminarea toxinelor din organism. Aţi auzit doamnelor! Vreţi să fiţi trase prin inel? Răspunsul e unul singur: bicarbonatul!”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net