Ministrul Educației a anunțat când se va da Bacalaureatul și Evaluarea Națională în 2020

Ultima actualizare:

    Ministrul Educației Monica Anisie
Ministrul Educației Monica Anisie

Elevii au revenit azi din vacanța de Paști și au reluat „școala online”. Cel puțin până la data de 15 mai toată lumea stă acasă, inclusiv copiii. Președintele Klaus Iohannis a promis azi, într-o conferință de presă, că va începe să elaboreze, alături de Ministerul Educației, un plan concret pentru revenirea elevilor la școală, după ieșirea din starea de urgență. Nu se va îngheța anul școlar, iar clasele terminale își vor da examenele cel mai probabil în iulie.

Ministrul Educației Monica Anisie a făcut și ea un anunț azi legat de începerea școlii și de susținerea examenelor naționale. „Așteptăm să vedem care sunt deciziile Comitetului pentru situații speciale de urgență și, în funcție de ce ni se comunică, vom face publice scenariile. Preconizăm să începem cursurile în momentul în care se încheie starea de urgență. Așteptăm să vedem dacă acel moment este unul prielnic astfel încat sănătatea copiilor să nu fie pusă în pericol. Nu putem avansa o dată, dar în momentul în care Comitetul pentru situații speciale de urgență ne comunică faptul că nu este niciun pericol ca elevii să se îmbolnăvească, atunci vom începe cursurile”, a precizat ministrul, citat de realitatea.net. Până atunci, școala va continua online. Elevii claselor a VIII-a și a XII-a au la dispoziție ore de curs prin intermediul programuliui Teleșcoala, pe TVR2.

Anul nu va fi repetat, iar examenele naționale vor fi date cel mai probabil în iulie. „Atât Bacalaureatul, cât și examenul de Evaluare Națională, preconizăm că vor avea loc în luna iulie (...) Noi nu vorbim de amânare, ci de un calendar realizat de specialiștii din Ministerul Educației, realizat în așa fel să nu afecteze în niciun fel situația elevilor, care sunt puși în fața acestor examene”, a declarat Monica Anisie. La examene NU se va ține cont de materia din semestrul al doilea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net