Litoralul românesc va fi luat cu asalt în minivacanţa de Sf. Maria

panorama_mamaia_foto_gheorghe_florin_11.jpg

Plaja din Mamaia se anunţă a fi extrem de aglomerată zilele următoare
Plaja din Mamaia se anunţă a fi extrem de aglomerată zilele următoare

De mâine, bugetarii intră iar într-o minivacanţă de 5 zile, până pe 19 august, după ce Guvernul a hotărât ca şi zilele de 16 şi 17 august să fie nelucrătoare. Pe lângă aceștia, și o parte din angajații din sectorul privat beneficiază de zilele libere suplimentare. Cum vor folosi românii această perioadă? Litoralul românesc este destinaţia favorită.

Minivacanța de Sfânta Maria îi determină pe români să plece încă o dată în concediu vara aceasta, umplând hotelurile și pensiunile din țară. Majoritatea locurilor sunt ocupate, iar dacă te-ai hotărât acum să pleci undeva ai şanse minime să mai găseşti cazare. Potrivit agenţilor de turism, cele mai căutate destinații sunt litoralul românesc, Delta Dunării, stațiunile balneo și cele montane, dar și litoralul bulgăresc, insulele grecești și Egiptul. “Litoralul românesc este prima opțiune a turiştilor, aceasta și datorită evenimentelor organizate la malul mării la data de 15 august, când se sărbătorește Ziua Marinei. Stațiunile de la Marea Neagră sunt atât de solicitate în această perioadă încât orice cameră liberă care apare este rezervată în cel mult două minute. Este motivul pentru care hotelurile din stațiunile de la Marea Neagră vor fi pline în minivacanța de cinci zile”, afirmă Raluca Hatmanu, director de comunicare Christian Tour.

Pe locul al doilea în topul căutărilor este Delta Dunării, unde, de asemenea, gradul de ocupare se apropie de 100%. Pe zona de turism intern, câștigă foarte mult teren stațiunile balneare, care sunt căutate în această perioadă pentru relaxare și mai puțin pentru tratament. La fel de căutate sunt și stațiunile montane și zonele agroturistice.

click_delta_dunarii_06_02_2017_2.png

Delta Dunării
Mulţi vor merge să admire frumuseţile din Delta Dunării

Tot litoralul reprezintă prima opțiune a turiștilor români și când vine vorba despre destinații externe. Astfel, Bulgaria, insulele grecești și stațiunile din Egipt sunt în topul căutărilor pentru minivacanța de Sfânta Maria. În Bulgaria, sunt alese hotelurile de 4 și 5 stele cu all inclusive din stațiunile Nisipurile de Aur, Albena, Sunny Beach, unde prețul pentru o noapte pornește de la 28 de euro de persoană și ajunge la 75 de euro de persoană.

Grecia este, de asemenea, extrem de solicitată în această perioadă, iar mulți turiști profită de ofertele Last Minute pentru a pleca în minivacanță. În ceea ce privește tarifele, acestea pornesc de la 133 de euro de persoană, sumă care asigură 7 nopți de cazare fără mic dejun la o vilă în Parga.

raluca_hatmanu1.jpg

Raluca Hatmanu
Raluca Hatmanu

“Egiptul este o altă destinație foarte căutată, de aceea Christian Tour a decis să introducă încă un zbor săptămânal de pe Aeroportul <<Henri Coandă>>din București către această țară. Astfel, agenția de turism operează în prezent trei zboruri de pe Otopeni: două către Hurghada și unul către Sharm-el-Sheikh”, a adăugat Raluca Hatmanu.

Loading...