Lista neagră a Sorinei Pintea. Numele spitalelor care nu au investit banii alocați vor fi făcute publice

Ultima actualizare:

    Ministrul Sorina Pintea a declarat că va face o listă neagră a spitalelor care nu au făcut investiții foto: arhiva Click!
Ministrul Sorina Pintea a declarat că va face o listă neagră a spitalelor care nu au făcut investiții foto: arhiva Click!

Ministrul Sorina Pintea a transmis că va întocmi o „listă neagră” a spitalelor cu abateri grave. Este vorba despre unitățile sanitare care au primit alocări bugetare pentru investiţii şi care până în momentul de faţă, nu au demarat nici măcar procedurile aferente pentru modernizări sau reparații. Ministrul a precizat şi că vor fi aplicate sancţiuni.

Sorina Pintea spune că sunt spitale în ţară pentru care Ministerul Sănătăţii a făcut alocări bugetare pentru achiziţii, doar că managerii nu s-au ocupat de rezolvarea problemelor.

„Am să fac o listă neagră a celor care nu au înţeles ce au de făcut. Şi nu vorbim de subordonarea spitalelor Ministerului Sănătăţii sau consiliilor judeţene. Vorbim de spitalele sistemului public din România”, a spus ministrul, miercuri.

Ministrul Sănătății a mai spus că  cei vinovați vor fi sancționați.  „Există nişte măsuri coercitive pe care le vom lua dacă nu putem noi - pentru că nu sunt în subordinea ministerului - atunci vom transmite Consiliilor Judeţene”, a mai declarat Pintea, care subliniază că deşi au fost alocate fonduri pentru investiţii, în anumite spitale, acestea nu au fost făcut nici până în prezent.

„Banii sunt alocaţi şi probabil că îi vom da înapoi la bugetul statului, dar eu sper să nu, ci îi vom da înapoi unor spitale precum „Grigore Alexandrescu”, care au proceduri, cu clauză suspensivă şi care vor absorbi aceşti bani”, a a mai spus ministrul.

Sorina Pintea s-a aflat miercuri la redeschiderea Secției de Ortopedie a Spitalului Clinic de Urgență Copii "Grigore Alexandrescu" care a fost modernizată cu fonduri alocate de Ministerul Sănătății.

Ea a mai spus că mâine va inaugura secția de ATI a spitalului de la Bistrița-Năsăud complet modernizată cu fonduri de la bugetul de stat.

În același context, Sorina Pintea a spus că va continua controalele în spitalele din țară.

Citește și: Sorina Pintea ar putea face verificări administrative la INML după ce Cumpănașu a depus o solicitare în acest sens

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net