Învățător din Vaslui, acuzat că a pipăit elevele de clasa a IV-a: „Copiii nu mai vin la școala de frica lui!”

invatator-pedofil-vaslui.jpg

Fetită în bancă la școală
Un învățător din Vaslui este acuzat că a pipăit elevele
Foto: Pixabay
Citeste tot despre: 

Un nou caz șocant în VasluI! Un învățător de 21 de ani este acuzat că le-a trimis bilețele elevelor de clasa a IV-a și că le-a pipăit, în timpul orelor. Conducerea unității de învățământ nu a luat nicio măsură împotriva dascălului.

Părinții mai multor fetițe de la școala din satul vasluian Slobozia, comuna Voinești, l-au acuzat pe învățătorl detașat de la Vaslui că le-a pipăit copilele, dar și că le-a trimis bilețele de dragoste. Se pare că bărbatul le mângâie pe fete și le ia în brațe. Uneia dintre fetițe i-ar fi scris un bilețel în care i-ar fi spus că ar vrea să îi dea un cadou personal. 

De Crăciun, fetița a găsit acel mesaj și i l-a arătat mamei ei, care a venit la școală și a făcut scandal.

„Noi am luat acest caz în vedere, ca să nu se mai repete. Doamna director s-a dus la copil acasă, cu mediatorul școlar, fără soțul meu care răspunde de problemele cu romii în Slobozia. Doamna directoare a spus că copiii spun minciuni și învățătorul are dreptate.  Dacă s-ar întâmpla ceva cu vreo fată de 10-11 ani, toți părinții ne-ar condamna pe noi, că am știut, da nu am mers mai departe”, a declarat mediatorul sanitar al școlii, pentru 7est.ro.

Reacția conducerii școlii: „Concluzia a fost că faptele învățătorului nu sunt foarte grave!”

Potrivit sursei citate mai sus, părinții au venit la școală și au cerut să fie schimbat învățătorul, însă nu s-a luat nicio măsură. Mediatorul sanitar al școlii susține că elevelor le este fircă să mai vină la ore.

„Sunt copii care nu mai vor să vină la școală, că le este frică de învățător, că le ia în brațe și le pipăie. Pe una a luat-o direct din copac și a început să o pipăie. Pe alte eleve le ia în brațe în timpul orelor.", a mai declarat el.

Directoarea școlii, Lorina Stegariu, susține că se vor lua măsuri împotriva dascălului acuzat de pedofilie: 

Ne-a fost adusă la cunoștință, printr-o sesizare verbală, această situație legată de comportamentul inadecvat al domnului învățător de la clasa a IV-a. Ca urmare a acestei sesizări, în primă fază am făcut demersuri pentru a stabili gravitatea faptelor, pentru a asigura securitatea fizică și psihică a elevelor.

În cadru Consiliului de Administrație au fost invitate toate părțile implicate ca să ajungem la o concluzie, dacă într-adevăr faptele domnului învățător sunt foarte grave și pun sau nu în pericol siguranța  elevelor. Concluzia a fost că faptele învăţătorului nu sunt foarte grave. Prin urmare, am hotărât desfășurarea unei anchete, de către o comisie de cercetare din școală. Raportul acestei anchete va fi adus la cunoștința Consiliului de Administrație și se va acționa în consecință.

De asemenea, am făcut o solicitare la CJRAE Iași (n.r. Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională), pentru a ne trimite un psiholog care să discute cu copiii, să le putem asigura consilierea și confortul emotional."

Loading...

Citește și

  • Un agent de poliție din Sibiu a fost, joi, arestat la domiciliu și a fost suspendat din funcție după ce ar fi agresat sexual două fete de 13 și 17 ani, informează Mediafax.

  • violatori, pedofili, agresiune sexuala minori, minori agresati, copii viol, tati violatori, pedofilie

    Agresiunea sexuală îndreptată împotriva minorilor este extrem de frecventă în România, iar pedepsele prevăzute de legea penală nu descurajează deloc un astfel de comportament deviant. Ultimul caz de pedofilie, soldat cu molestarea a doi copii într-un lift din București, ne arată ce pericole îi pasc pe cei mici când ies de sub supravegherea părintească. Iată ce soartă au avut patru dintre pedofilii care au scandalizat România.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1