A fost amendat de poliţiştii pe care i-a chemat la Prislop

8-act-1-hunedoara1-3col.jpg

Daniel Gheorghe a fost sancţionat contravenţional cu 200 de lei fiindcă a sunat la 112
Foto: adevarul.ro

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Nu se lasă! Daniel Gheorghe, tânărul care susţine că reprezintă firma deţinătoare a drepturilor de proprietate intelectuală privind imaginea şi numele părintelui Arsenie Boca, a revenit joi la Mănăstirea Prislop, pentru a vedea ce efect au avut plângerile sale împotriva celor care fac comerţ cu icoane.

Un nou scandal la Mănăstirea Prislop, unde e înmormântat părintele Arsenie Boca! Daniel Gheorghe (24 de ani), instructor de Aikido şi consultant, a revenit la aşezământul din Hunedoara. El a sunat la 112, după ce a observat că în curtea mănăstirii sunt vândute obiecte religioase cu imaginea şi numele duhovnicului, ceea ce ar încălca drepturile de proprietate intelectuală. Potrivit spuselor sale, arădeanul ar fi reprezentantul firmei autorizate să comercializeze asemenea obiecte.
Un echipaj de Poliţie a sosit la lăcaşul de cult şi l-a chemat pe tânăr pentru întocmirea unui proces verbal. “Întrucât cele sesizate prin Serviciul Unic Apeluri de Urgenţă 112 nu justificau urgenţa deplasării poliţiştilor la faţa locului, aspectele sesizate fiind cunoscute şi aflate în instrumentare la unitatea de parchet competentă, tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 200 de lei”, a informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Hunedoara.

A fost a doua sancţiune primită de Daniel Gheorghe, din acelaşi motiv, în decurs de o săptămână, la Prislop, scrie adevarul.ro.
Tânărul susţine că poliţiştii n-au acţionat conform legii şi că ar fi trebuit să ridice icoanele cu Arsenie Boca: “Eu am sesizat o infracţiune flagrantă, domnul poliţist nu a dorit să facă procesul verbal la faţa locului, nu a vrut să conserve materialele de probă şi nici să le ridice, ca să le prezinte organelor de urmărire penală, şi m-a invitat din nou la secţia de la Haţeg”.

8-act-2-hunedoara2-2col.jpg

Icoanele cu părintele Arsenie Boca, comercializate în continuare la Prislop
Foto: adevarul.ro

Credincioşii au fost rezervaţi în a discuta cu tânărul. Unii dintre enoriaşi l-au acuzat că vrea să profite de pe urma imaginii lui Arsenie Boca. “Să vii tu, un tânăr, să iei aşa ceva, credinţa lui Dumnezeu… E frumos aşa ceva? Să-ţi fie ruşine că faci astfel de lucruri în faţa unei mănăstiri!”, i-au reproşat enoriaşii. “Nici o persoană privată, care nu are nici măcar o legătură de rudenie cu Arsenie Boca, nu are dreptul să se folosească în vreun fel de numele său. Acesta, ca şi opera sa scrisă sau picturală, aparţin Bisericii pe care a slujit-o cu vocaţie jertfelnică”, a spus, în urmă cu două săptămâni, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Le solicită comercianţilor să obţină o licenţă

În 2017, reprezentanţii firmei Additional Woldwide Care Service LTD, cu sediul în Marea Britanie, au susţinut că sunt deţinătorii legali al drepturilor de proprietate intelectuală asupra “mărcii Părintele Arsenie Boca”, înregistrată la Oficiul European de Proprietate Intelectuală (EUIPO). Ei le-au solicitat celor care se folosesc de marcă să intre în posesia unei licenţe din partea acestei societăţi. Daniel Gheorghe, reprezentantul din România al firmei, susţine că licenţa pentru mărcile înregistrate de un maghiar şi o româncă va fi acordată gratuit.

Click! spune

Arsenie Boca (29 septembrie 1910 – 28 noiembrie 1989) e considerat una dintre personalităţile ortodoxiei româneşti. Călugăr, teolog şi pictor de biserici, părintele a fost întemniţat de regimul comunist. Duhovnicului îi sunt atribuite o serie de minuni săvârşite de-a lungul anilor. Mănăstirea Prislop a devenit unul dintre cele mai aglomerate locuri de pelerinaj din România.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5