Ei sunt părinţi pentru 17 copii

Ultima actualizare:

    Familia Boroş locuieşte în Breaza, judeţul Pra hova şi este cea mai numeroasă din RomâniaFoto: Florin Şuler
Familia Boroş locuieşte în Breaza, judeţul Pra hova şi este cea mai numeroasă din RomâniaFoto: Florin Şuler

Aşa ceva sigur n-aţi mai auzit până acum! În timp ce unii se chinuie să crească un singur copil, alţii reuşesc să aibă grijă de 17. Vorbim despre soţii Boroş, pentru care meseria de părinte este brăţară de aur.

Povestea familiei Boroş a început în anul 1989. Gabriela şi Florin erau adolescenţi când şi-au dat seama că se iubesc atât de tare încât nu pot trăi separaţi.


    Foto: Florin Şuler
Foto: Florin Şuler

Fără să stea prea mult pe gânduri, Florin a adus-o pe aleasa inimii lui acasă la părinţi şi de atunci se trezesc dimineaţă de dimineaţă privindu-se în ochi. ”Am copilărit împreună, am fost colegi de şcoală. O aveam în suflet pe Gabriela de pe când eram un băieţel de 10 ani, dar abia pe la 17-18 ani mi-am luat inima-n dinţi şi i-am mărturisit dragostea”, povesteşte bărbatul, care acum are 48 de ani.

Gabriela se pregătea  să gătească patru  oale cu mâncare
Gabriela se pregătea să gătească patru oale cu mâncare

Pe parcursul celor 27 de ani de relaţie, cei doi au devenit părinţii a nu mai puţin de 17 copii. Cel mai mic are 2 ani, iar cel mai mare 26 de ani.

”Nu am făcut nici un chiuretaj. De câte ori am rămas gravidă am dus sarcina până la capăt. Soţul a vrut neapărat băieţi, iar primii şase născuţi au fost fete. Abia al şaptelea venit pe lume a fost băiat”, îşi aminteşte cu nostalgie Gabriela (45 de ani).

Gospodina casei spală câte  un morman de vase
Gospodina casei spală câte un morman de vase

Le-a fost tare greu să-i crească, dar nu s-au lepădat de nici unul. Ba, chiar s-au ocupat ca fiecare dintre ei să meargă la şcoală. Astfel că Ana Maria, întâia născută, este poliţistă la Ploieşti, o alta a terminat Facultatea de Petrol şi Gaze şi încă una este studentă anul III la Facultatea de Matematică din Bucureşti.

Încălţările spălate stau  la uscat înşirate în curte
Încălţările spălate stau la uscat înşirate în curte

”Cartea a fost pusă pe primul plan. Am făcut sacrificii ca să le ţinem în facultate, dar este normal să fie aşa. Sunt paznic la Uzina din Breaza şi în timpul liber construiesc fântâni. Salariul meu este de 1.200 de lei, primim alocaţii pentru copii de 1.040 de lei, iar cei care merg la şcoală au burse lunare de câte 180 de lei. Mare parte dintre rechizite le-am primit de la serviciu, dar a trebuit să le cumpărăm şi noi caiete speciale, care nu sunt deloc ieftine. Plus banii de navetă. Trei dintre copii merg la liceu în oraş şi le trebuie 10 lei pe zi doar pentru drum”, ne-au spus, pe rând, părinţii-minune. În timp ce tatăl se speteşte cu munca ca să-şi întreţină familia numeroasă, mama roboteşte toată ziua prin gospodărie. Spală şi calcă mormane de rufe, găteşte oale întregi de mâncare şi se ocupă de mezinul familiei, Denis.

Are de călcat,  nu glumă
Are de călcat, nu glumă

Două văcuţe le asigură micuţilor laptele zilnic. Reporterii Click! le-au făcut sâmbătă o vizită la căsuţa lor construită pe coama unui deal din Breaza. Au cinci dormitoare, bucătărie şi sufragerie. Suficient, spun ei, mai ales că familia s-a mai împuţinat.

”Patru fete sunt măritate şi au plecat la casa lor, iar un băiat stă mai mult pe la sora mea”, ne explică Gabriela. Noi am găsit în bătătură cinci zburdalnici de copii, restul, care sunt adolescenţi de acum, erau la cules de prune.

A născut 8 bebeluşi deodată

Copiii Nadyei Suleman  sunt deja mari
Copiii Nadyei Suleman sunt deja mari

Nadya Suleman (41 de ani) a ajuns celebră în toată lumea, după ce a adus pe lume opt copii deodată. Asta se întâmpla în ianuarie 2009, iar de atunci este supranumită ”Octomama”. Nu i-a făcut pe cale naturală, ci în urma unei fertilizări in vitro, procedură în urma căreia i-au fost introduşi în uter zece embrioni.

Atunci când erau mici,  Nadya avea  nevoie de ajutoare
Atunci când erau mici, Nadya avea nevoie de ajutoare

Înainte de octupleţi, Nadya a mai făcut şase copii, patru băieţi şi două fete - primul ei copil, un băiat, Elijah, în 2001, tot prin inseminare in vitro. Deşi îi este greu să-i crească, mai ales că este mamă singură, femeia arată că se descurcă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net