E oficial. Doza trei de vaccin, „foarte probabilă din septembrie”. Ce persoane sunt vizate

Ultima actualizare:

    Se vor respecta etapele inițiale: mai întâi medicii, apoi bătrânii și persoanele cu boli cronice
Se vor respecta etapele inițiale: mai întâi medicii, apoi bătrânii și persoanele cu boli cronice

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat marți, într-o conferință de presă, că din septembrie e posibil să începem administrarea dozei trei de vaccin anti-COVID. Persoanele vizate sunt cele aflate în categorii de risc și personalul medical.

Dacă până acum autoritățile susțineau că deocamdată nu este necesară o a treia doză și că schema completă de imunizare actuală ne protejează cel puțin un an de zile, iată că situația s-a schimbat.

„Există discuţii în momentul de faţă legat de administrare rapelului sau cum este cunoscut ca cea de-a treia doză deşi în mod corect vorbim de rapel şi nu de doza trei la persoanele care fie au un risc crescut de expunere şi aici vorbim de pildă de categoria personalului medical şi personalul social şi persoanele care se află în evidenţă cu boli cronice, respectiv persoanele cu vârsta de peste 65 de ani. Este foarte probabil ca din luna septembrie să avem această decizie de a administra doza trei sau rapelul. Practic, ar veni la opt luni de la debutul campaniei de vaccinare”, a declarat medicul militar Valeriu Gheorghiță. Totuși, înainte de a fi luată decizia finală, așteptăm hotărârea Agenției Europene a Medicamentului.

Ce categorii de persoane sunt vizate prima dată

Și la administrarea dozei trei se vor respecta etapele de la debutul campaniei. Astfel, mai întâi va fi vaccinat personalul medical, se continuă cu pacienții vulnerabili, cei aflați în evidență cu boli cronice și cei de peste 65 de ani. „Este foarte probabil să luăm în considerare istoricul de trecere prin boală, practic o persoană care are istoric de trecere prin boală şi a fost vaccinată cu două doze nu mai are neapărat indicaţie de a face rapeluri cu cea de-a treia doză de vaccin, având în vedere că trecerea prin boală este un element important de activare a răspunsului imun”, a adăugat medicul, citat de news.ro.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net