Cum să-ţi fereşti casa de caniculă

Ultima actualizare:

Foloseşte draperii opace

Pentru a menţine o temperatură mai scăzută în casa ta, foloseşte draperii opace, de culoare închisă, jaluzele sau obloane, mai ales dacă ai ferestre care sunt orientate spre S sau S-E.

Acestea nu vor permite căldurii să pătrundă în casă la fel de uşor şi vor proteja şi obiectele poziţionate în general în apropierea ferestrei, precum ghivecele de flori, dar şi mobila şi parchetul, sensibile la razele solare puternice.

 Deschide geamul doar dimineaţa devreme şi pe timpul nopţii, când temperatura de afară este mai scăzută şi aerul mai respirabil. Nu uita să foloseşti o plasă împotriva insectelor.

Lipeşte pe geamuri folie de protecţie solară

O altă metodă de a reduce căldura din locuinţa ta este aceea de a lipi folii de protecţie solară şi termică pe geamuri. Filmul reduce pătrunderea căldurii prin geam, datorită stratului de protecţie care reflectă o parte din lumina soarelui şi din căldură.

Foliile se aplică la interiorul geamurilor locuinţelor şi pot fi mai închise sau mai deschise la culoare. Ele blochează cu până la 99% din razele ultraviolete şi protejează mobila, covoarele şi parchetul, menţinându-le ca noi pentru mai multă vreme.

Fereşte-ţi obiectele electrice de soare

Razele solare puternice pot afecta buna funcţionare a obiectelor electrice şi electrocasnice. Dacă ai biroul lângă geam, protejează monitorul computerului de soare. Nu uita nici de celelalte obiecte electrice din locuinţa ta, expuse direct la căldură.

Acest lucru este valabil şi pentru televizor, boxe etc. Dacă, de regulă, îţi laşi laptop-ul în maşină, renunţă la acest obicei în condiţii de caniculă. Razele directe ale soarelui pot chiar să topească anumite componente şi să-ţi distrugă iremediabil computerul.

Măreşte eficienţa aerului condiţionat

Ca să răcoreşti camera într-un timp record în condiţii de temperatură extremă, poţi să foloseşti concomitent cu aparatul de aer condiţionat un ventilator electric. De asemenea, poţi folosi un ventilator pentru a redirecţiona aerul către alte încăperi sau holul casei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image
actualitate.net
image
actualitate.net