Cum au spionat-o foștii agenți Mossad pe Laura Codruța Kovesi

Ultima actualizare:
Israelieni purtând  pe frunte cubul  în timpul rugăciunilor
Israelieni purtând pe frunte cubul în timpul rugăciunilor

S-au pus cu cine nu trebuie. Or fi ei mari şi tari prin Israel, dar aici au fost deconspiraţi ca nişte începători. Patru cetăţeni israelieni sunt anchetaţi de DIICOT pentru spionarea comunicaţiilor şi tentative de compromitere a Laurei Codruţa Kovesi, procurorul-şef al DNA.

Când spui Mossad, te gândeşti la unul dintre cele mai bune servicii de informaţii şi spionaj din lume, cu agenţi desprinşi parcă din filmele cu James Bond. Aşa o fi, dar nu şi cu cei patru “super-spioni” prinşi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - DIICOT.

Doi dintre suspecţi, Dan Zorella şi Avi Yanus, foşti ofiţeri de informaţii, sunt co-fondatori şi directori executivi ai firmei israeliene de investigaţii private Black Cube, companie în care a Meir Dagan, fost director Mossad, era preşedinte de onoare.


    Procurorii au arestat doi israelieni care ar fi spart mailurile apropiaţilor Laurei Codruţa Kovesi
Procurorii au arestat doi israelieni care ar fi spart mailurile apropiaţilor Laurei Codruţa Kovesi

Potrivit procurorilor, aceştia, împreună cu mai mulţi angajaţi ai companiei Black Cube, printre care Ron Weiner şi David Geclowicz, “au constituit un grup organizat în vederea comiterii mai multor infracţiuni de hărţuire şi infracţiuni informatice constând în efectuarea de multiple apeluri cu caracter ameninţător (…) precum şi atacuri de tip phishing (înşelătorii electronice – n.n.) în vederea sustragerii parolelor de acces şi ulterior compromiterii conturilor de poştă electronică, activiţăţi urmate de violarea secretului corespondenţei, copierea şi transferul fără drept al conţinutului acestuia”.

Doi dintre «atacatori», arestați în România

Ultimii doi, Ron Weiner şi David Geclowicz, au fost arestaţi deja în România. Weiner este cel care răspundea efectiv de partea informatică a operaţiunii, susţin procurorii, în timp ce Geclowicz contacta persoane din anturajul şi familia persoanei publice vizate – ambii fiind coordonaţi din centrala firmei pentru care lucrau. În acest caz, ţinta era şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Werner şi Geclowicz şi-au derulat acţiunile din teren pe parcursul lunii martie şi în acest timp au spart trei dintre conturile de mail ale apropiaţilor lui Kovesi.

Cine să fie însă “boss-ul” din umbră, cel care i-a angajat pe foştii spioni Mossad să o compromită pe Laura Codruţa Kovesi? Surse apropiate anchetei au “scăpat” un nume: miliardarul israelian Benny Steinmetz.

Benny Steinmetz ar fi creierul din spatele acțiunii de spionaj

N-a fost ţară în care a avut afaceri şi unde să nu fi lăsat în urmă anchete sau acuzaţii din cele mai diverse. La fel s-a întâmplat şi în România. Numele lui Benny Steinmetz, care are o avere estimată la 7 miliarde de dolari, apare tot mai des în ultima vreme şi este legat numai de înşelătorii, retrocedări ilegale şi alte matrapazlâcuri. Recent, judecătorii au decis ca israelianul în vârstă de 60 de ani să fie arestat în lipsă, pentru că s-a “tirat” la timp din România, în dosarul retrocedărilor frauduloase de păduri din zona Snagov, dosar în care mai sunt acuzaţi Remus Truică şi Paul Lambrino. Ciudat însă, câteva zile mai târziu, un alt judecător a decis că Steinmetz poate fi cercetat în libertate. Asta înseamnă că nu va mai fi arestat în momentul în care va mai călca în vreo ţară europeană.Înainte de a avea de-a face cu DNA, Steinmetz a intrat şi în vizorul FBI din Statele Unite. S-a întâmplat după ce companiile israelianului au preluat unele dintre cele mai mari zăcăminte de minereuri feroase din lume, în Guineea. Felul în care le-a obţinut ridică multe semne de întrebare. Firma lui Steinmetz a cerut despăgubiri uriaşe de la statul african, după ce autorităţile i-au retras licenţa de exploatare, suspectând că aceasta a fost obţinută prin mituirea celor mai înalţi oficiali.

Benny Steinmetz e acuzat  în România de mai  multe infracţiuni
Benny Steinmetz e acuzat în România de mai multe infracţiuni

«Meir Dagan ştia să-l separe pe un arab de capul lui»

Meir Dragan, preşedintele de onoare al firmei Black Cube, a fost considerat „unul dintre cei mai brutali războinici din Orientul Mijlociu modern”. Purta mereu în portofel o fotografie cu bunicul său îngenungheat în faţa unui ofiţer nazist înainte de a fi ucis. Fostul prim-ministru Ariel Sharon, care l-a numit la şefia Mossad, pe care l-a condus între 2002 şi 2011, spunea că „specialitatea lui Meir Dagan era de a-l separa pe un arab de capul lui”. Meir Dagan a fost suspectat că se află în spatele uciderii în trafic a unor oameni de ştiinţă iranieni.

Metoda: un om pe motocicletă opreşte lângă maşină, lipeşte bomba de portieră şi demarează în trombă. Deşi nu era un hacker, Meir Dagan a recunoscut meritele tehnologiei care i-au încurcat pe iranieni să-şi dea seama cine se află în spatele atacurilor. Fostul director Mossad considera că asta e metoda prin care Israelul ar trebui să se apere în viitor: prin atacuri subtile şi indirecte. Dagan a murit pe 17 martie 2016. Avea 71 de ani şi a fost răpus de cancer, de care suferea din 2012. Pentru că legea israeliană nu permite efectuarea de transplanturi celor trecuţi de 65 de ani, Dagan a primit, în toamna anului 2012, un ficat nou în Belarus. O echipă de medici şi rabini l-au însoţit atunci şi s-au asigurat că generalului nu-i lipseşte nimic. A reuşit să-şi amâne sfârşitul până luna trecută.

Cine este Black Cube

Procurorii au arestat doi israelieni care ar fi spart mailurile apropiaţilor Laurei Codruţa Kovesi
Procurorii au arestat doi israelieni care ar fi spart mailurile apropiaţilor Laurei Codruţa Kovesi

Compania Black Cube a fost fondată în 2010 în Tel Aviv de cei doi foști ofițeri de informații israelieni, Dan Zorella și Avi Yanus, şi are sucursale atât în Londra, cât și în Paris. Compania oferă servicii juridice și de intelligence. Firma Black Cube și-a câștigat renumele reprezentând în instanță afaceriști acuzați de infracțiuni economice, iar The Wall Street Journal nota în 2015 că angajații firmei au fost implicați în operațiuni private de contraspionaj cibernetic, infiltrându-se în rețele de hackeri. Totodată, conform unor surse, personalul angajat în cadrul companiei este cunoscut ca fiind în relații apropiate cu oficialii guvernului israelian și agențiile de informații din această țară. În companie sunt implicați mai mulți foști ofițeri de spionaj și contraspionaj din Israel.Compania neagă că se află în vreo investigație. Firma confirmă, într-o declarație de presă, că doi angajați ai săi au fost arestați. Black Cube neagă că angajații săi ar fi făcut ceva ilegal și spune că afirmațiile despre Zorella și Yanus că ar fi investigați sunt false.“Recent, compania a efectuat un proiect pentru a strânge date despre corupția mare în rândul guvernului român și agențiilor sale. În timp ce făceau asta, doi dintre angajații companiei au fost arestați, după ce au făcut descoperiri impresionante despre corupție”, se arată în comunicatul Black Cube.

Cubul, simbolul perfecţiunii umane


    Israelieni purtând  pe frunte cubul  în timpul rugăciunilor
Israelieni purtând pe frunte cubul în timpul rugăciunilor

Dincolo de implicarea unor agenţi care au lucrat cândva pentru unul dintre cele mai cunoscute şi temute servicii de contrainformaţii, ceea ce atrage atenţia este semnificaţia denumirii firmei în cauză, “Black Cube” – Cubul negru.

Cubul este simbolul perfecţiunii omului. Pe de altă parte, este simbolul stabilităţii şi nu e de mirare că e extrem de folosit în diverse construcţii arhitecturale, şi nu de ieri, de azi. Mulţi evrei, cu precădere cei mai pioşi, păstrează fragmente din Legea sfântă, Tora, în forme mici şi cubice, pe care le poartă deasupra capului sau a braţului şi la care apelează la orele tradiţionale de rugăciune comună.

Există însă o legătură deosebită între cubul de culoare neagră şi Zeul Saturn, pe care multe dintre civilizaţiile semite îl considerau zeitatea supremă, numită pur şi simplu “EL”. Nu e de mirare că Saturn a fost reprezentat printr-un cub negru. Se spune şi că vechii evrei l-au reprezentat pe Saturn cu o stea cu şase colţuri, care mai târziu a devenit Steaua lui David (care, de asemenea, are mai multe semnificaţii ezoterice).

Saturn a fost, de asemenea, asociat cu Satana. Există numeroşi cercetători care susţin că acest cuvânt derivă din Saturn. Saturn mai este asociat cu culoarea neagră, ca şi Satana. Anticii considerau că Saturn (Pluto nu era considerată planetă!) este cea mai îndepărtată planetă de la Soare, acesta din urmă fiind asociat cu principiul binelui. Saturn era prin urmare corpul ceresc cel mai puţin expus luminii solare, de natură divină şi, prin urmare, a fost asociat principiului răului.

Cubul a fost adoptat şi de musulmani

Cel mai sfânt loc pentru musulmani, Kaaba din Mecca, este un sanctuar sub formă de cub, de culoare neagră. În timpul pelerinajului anual trebuie înconjurat de şapte ori, în direcţia opusă mişcării acelor de ceasornic. Conform tradiţiei islamice, cel care ar fi construit Kaaba ar fi chiar Adam, cel dintâi om creat de Dumnezeu. În vremurile moderne cei care au apelat masiv la semnificaţia cubului au fost masonii (e drept, ei preferă însă cubul de culoare albă, ce vorbeşte despre puritatea şi purificarea omului care urmează învăţăturile masonice).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net