Cele mai sângeroase atentate teroriste din toate timpurile

Ultima actualizare:

    Cele mai sângeroase atentate teroriste din toate timpurilefoto: youtube.com
Cele mai sângeroase atentate teroriste din toate timpurilefoto: youtube.com

Cele mai sângeroase atentate teroriste din toate timpurile au provocat moartea și rănirea a mii de persoane și au stârnit valuri de revoltă în lumea creștină. Printre atacurile cu cele mai multe victime se numără atentatul terorist de la 11 septembrie 2001, din SUA, și exploziile asupra comunităţilor Yazidi, din Irak, din 2007.

Cele mai sângeroase atentate teroriste din toate timpurile au trezit spaima în statele non-musulmane. Grupările jihadiste, precum ISIS, aflate în plină dezvoltare, reprezintă una dintre cele mai mari amenințări la securitatea SUA și a Europei.

Cele mai sângeroase atentate teroriste din toate timpurile: atacurile Al-Qaeda de la 11 septembrie 2001, din SUA

Atacurile asupra World Trade Center din New York și asupra clădirii Pentagonului reprezintă unul dintre cele mai sângeroase atentate teroriste din toate timpurile.

Teroriștii au deturnat patru avioane care efectuau curse în SUA. Două dintre ele au distrus clădirile World Trade Center din New York și unul a fost prăbușit peste o parte din clădirea Pentagonului. Cea de-a patra aeronavă s-a prăbușit într-o zonă nelocuită din Pennsylvania.

Aceste atentate teroriste au fost revendicate de gruparea Al-Qaeda, condusă, la vremea aceea, de Osama bin Laden. Bilanțul lor a fost sumbru: 2976 de morți, alte câteva mii de răniți și pagube de 10 miliarde de dolari.

Atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001 au dus la invazia Irakului și a Afganistanului.

Cele mai sângeroase atentate teroriste din toate timpurile: atacul de la ”Charlie Hebdo”, de la 7 ianuarie 2015

Cele mai sângeroase atentate teroriste
Cele mai sângeroase atentate teroriste

Atacul de la revista franceză ”Charlie Hebdo” este considerat de mulți unul dintre cele mai sângeroase atentate teroriste din toate timpurile.

Doi teroriști au deschis focul în redacția revistei franceze de satiră ”Charlie Hebdo”, din Paris, omorând 10 jurnaliști și doi polițiști.

”Charlie Hebdo” a stârnit controverse de mai multe ori de-a lungul timpului, în lumea islamică, în special pentru caricaturile cu Profetul Mahomed.

Cele mai sângeroase atentate teroriste din toate timpurile: atacurile din trenurile din Spania, de la 11 martie 2004

Cele mai sângeroase atentate teroriste - Madrid
Cele mai sângeroase atentate teroriste - Madrid

Printre cele mai sângeroase atentate teroriste din toate timpurile se numără și atacul cu bombe din Madrid, din anul 2004.

La doar trei ani de la tragedia produsă de Al-Qaeda în Statele Unite, teroriștii au pus bombe în câteva trenuri cu care circulau navetiștii spre Madrid. Explozia lor a dus la moartea a 192 de oameni și la rănirea altor câteva sute.

Cele mai sângeroase atentate teroriste din toate timpurile: explozia de la metrou și dintr-o stație de autobuz din Londra, din 7 iulie 2005

Cele mai sângeroase atentate teroriste din toate timpurile - Londra
Cele mai sângeroase atentate teroriste din toate timpurile - Londra

Patru atacatori sinucigași au detonat bombe la metroul din Londra și într-o stație de autobuz, dimineața, la orele la care foarte mulți oameni foloseau transportul public, provocând unul dintre cele mai sângeroase atentate teroriste din toate timpurile.

În urma atacului terorist din Londra, 52 de oameni au murit și alți aproximativ 700 au fost răniți.

Cele mai sângeroase atentate teroriste din toate timpurile: atacul din Norvegia, de la 22 iulie 2011

Cele mai sângeroase atentate teroriste din toate timpurile - Norvegia
Cele mai sângeroase atentate teroriste din toate timpurile - Norvegia

Unul dintre cele mai sângeroase atentate teroriste din toate timpurile este și cel din Norvegia, din 2011.

Extremistul de dreapta Anders Breivik a ucis, întâi, opt oameni, după ce a provocat explozia unei bombe la Oslo, capitala Norvegiei.

La scurt timp după aceea, Breivik a împușcat 69 de persoane care se aflau la o tabără de vară a tinerilor laburiști. În cel din urmă atac, cele mai multe dintre victime erau adolescenți.

Cele mai sângeroase atentate teroriste din toate timpurile: exploziile din comunităţile Yazidi, Irak, din 14 august 2007

Printre cele mai sângeroase atentate teroriste din toate timpurile se numără și cel aupra minorității religioase a kurzilor Yazidi. În 2007, oraşele Khataniya şi Jazeera, din Irak, au fost ținta a patru explozii, în urma cărora 796 de oameni au murit și alți aproximativ 1.500 au fost răniți.

Atacul de la 6 mai 2014, din Nigeria, se numără printre cele mai sângeroase atentate teroriste din toate timpurile.

Mai mulți militanți care făceau parte din gruparea teroristă Boko Haram au atacat două localități din Nigeria, omorând 336 de oameni. Teroriștii au dat foc caselor și i-au împușcat pe cei care încercau să fugă din incendii.

Cele mai sângeroase atentate teroriste din toate timpurile: incendierea Cinematografului Rex din Iran, din 1978

La 18 august 1978, militanții islamici din Iran au pus la cale unul dintre cele mai sângeroase atentate teroriste din toate timpurile. Aceștia au incendiat un cinematograf, ceea ce a dus la moartea a 438 de oameni. Teroriștii urmăreau să distrugă imaginea şahului Iranului în lume.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net