În ce situații se pot întoarce elevii la predarea online, după 8 februarie

eleva-scoala-online-shutter_2.jpg

Elevă care face școală online
Din 8 februarie se redeschid majoritatea școlilor. Totuși, există posibilitatea ca, de pe o zi pe alta, cursurile față în față să fie suspendate
Foto: Shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

2.420.000 de elevi vor reveni, de luni, pe băncile școlilor, a anunțat președintele Klaus Iohannis încă de marți seara. Pentru cât timp – nu se știe. Lucrurile se pot schimba de pe o zi pe alta în funcție de situația epidemiologică din fiecare localitate în parte, dar și de cazurile de îmbolnăviri dintr-o școală, dintr-o clasă.

Sunt câteva cazuri în care elevii se pot întoarce la școala online 

  • În situația în care apar cazuri de îmbolnăviri într-o clasă. „Dacă este un singur caz, se va face testare, dar dacă apar două cazuri într-o clasă, se suspendă activitatea din clasa respectivă timp de 14 zile”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 
  • Dacă sunt mai multe clase în care apar în fiecare mai mult de două cazuri, se suspendă activitatea întregii școli. 
  • Dacă se infectează doi profesori care au o activitate intensă în instutuția de învățământ, se trece la suspendarea cursurilor în întreaga școală.  
  • În cazul în care un educator sau învățător e depistat pozitiv și nu va putea fi înlocuit, atunci toată clasa trece la cursuri online. Nu se știe ce se întâmplă în cazul în care dascălul ar avea o formă mai gravă de boală și nu va putea fizic să-și susțină cursurile nici online.   

La ce să se aștepte copii din 8 februarie? La triaj epidemiologic la intrare, la aceleași reguli de igienă, la purtatul măștii și la folosirea dezinfectantului pentru mâini. Ministrul Educației a mai precizat că elevii vor sta câte doi în bancă, dar că se va renunța la despărțitoarele din plexiglas, care s-au dovedit a fi ineficiente. Mai multe reguli și norme de protecție vor fi publicate zilele acestea într-un ordin comun al ministrului Educației și al ministrului Sănătății.  

Se va modifica structura viitorului an școlar 

Anul școlar viitor va începe, cel mai probabil, la 13 septembrie 2021 și va avea o structură ușor modificată. Copiii nu vor mai avea două vacanțe de iarnă (cea de sărbători și cea intersemestrială, din februarie). Ele vor fi comasate, a anunțat Sorin Cîmpeanu. „Nu am înțeles exact care este sensul să faci ore până a Crăciun, să intri în vacanța de Sărbători, după care să revii la școală și să încerci să-ți aduci aminte ce ai învățat înainte de Crăciun și să iei note, după care intri într-o altă vacanță. Ne gândim la o structură în care să se încheie semestrul întâi înainte de Crăciun, copiii pleacă liniștiți în vacanța care să fie mai lungă cu o săptămână, după care să înceapă semestrul al doilea”.   

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • elevă cu ghiozdan

    „A venit vacanța cu trenul din Franța!”. După trei săptămâni de emoții și stres, elevii au încheiat mediile pe primul semestru și au intrat într-o binemeritată pauză. Bucuroși, cu mic, cu mare, cei mai mulți au luat cu asalt pârtiile de la munte. În tot acest timp, oficialii din Educație și Sănătate pregătesc scenariile pentru începerea școlii în format fizic, din 8 februarie.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5