Ce sancțiuni riscă profesorii care refuză să predea online

scoala_online.jpg

profesor la calculator
Multe cadre didactice nu au tehnologia necesară susținerii cursurilor online
Citeste tot despre: 

344 de unități de învățământ din toată țara funcționează în prezent în scenariul roșu, cu lecții care se predau exclusiv online, și 4.608 unități de învățământ sunt în scenariul hibrid. Asta înseamnă că zeci de mii de profesori și de elevi fac, cel puțin teoretic, școală online. Practic, nu toți profesorii reușesc sau își doresc să își țină orele în fața tabletei. Cei care refuză, riscă sancțiuni, avertizează autoritățile.

De ce refuză unii profesori să predea online

În afară de problemele tehnice care apar din cauza semnalului slab sau a orelor sparte de kackeri, există situații în care orele online nu se țin din cauza refuzului anumitor cadre didactice. Motivele sunt variate, de la invocarea dreptului la imagine, refuzul de a fi filmat, până la „nu se aude bine” sau „nu putem preda și elevilor din clase, și celor de acasă în același timp”. „Unii colegi spun că, deși au acces la internet, copiii de acasă nu receptează mesajul, nu se aude bine prin mască și nu reușesc să lucreze simultan și cu elevii din clasă și cu cei de acasă. Alții s-au confruntat cu situații ciudate în care elevii au dat linkul altor colegi care au intrat și au deranjat ora, au jignit profesorii, imaginile au fost puse pe Facebook. Și desigur, mulți țin la faptul că nu și-au dat acordul pentru difuzarea imaginii”, a povestit la Digi 24 Cornelia Popa, vicepreședintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ. Sunt și cazuri de profesori care fie nu au laptopuri sau tablete, fie refuză să lucreze pe cele personale, de acasă. Pornind de aici, mai mulți părinți au depus plângeri la inspectorate.

Cine refuză să predea online riscă desfacerea contractului de muncă

Premierul Ludovic Orban, citat de PRO TV, a declarat că profesorii care refuză să predea online ar putea fi obligați prin lege să își facă meseria. Inclusiv purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București a anuțat că se poate ajunge la sancțiuni drastice. „Se vor supune toate situațiile acestea spre analiză și se vor aplica măsurile legale. Se poate ajunge până la comisia de disciplină, și în urma analizei situației și motivelor pentru care acești profesori refuză să continue învățarea de acasă, se poate ajunge la sancțiuni drastice, până la desfacerea contractului de muncă

Loading...
 
 

Citește și

  • copil sarman

    Consiliul Național al Elevilor cere Ministerului Educației retragerea ordinului care impune obligativitatea desfășurării cursurilor online, deoarece mulți copii din România nu au acces la tehnologie. De asemenea, spun că autoritățile trebuie să-și ceară scuze publice elevilor, părinților și profesorilor care au fost dezavantajați și discriminați de această măsură. Avocatul Poporului cere și el clarificări.

  • Elev care învață online, de acasă

    Școala online este o metodă de învățământ la care nu ne-am fi gândit niciodată în anii trecuți. Azi, din păcate, reprezintă singura modalitate - pentru foarte mulți elevi - de a-și continua studiile în contextul pandemiei de coronavirus. Pentru că multe școli se află în scenariul roșu, iar elevii sunt nevoiți să studieze de acasă, Ministerul Educației a elaborat un set de reguli după care se vor ghida copiii, profesorii dar și părinții.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1