Ce aţi avut cu bietul animal? Maidanez mutilat de câini de luptă

4-1-3col.jpg

Oameni de suflet fac tot posibilul să-l salveze pe ciobănescul mioritic
Citeste tot despre: 

Câtă cruzime! Un biet câine maidanez din Broştenii de Suceava a fost sfâşiat de câinii de luptă ai unui localnic. Tânărul spune că nu-i vinovat, câinii au scăpat din cuşcă, dar anchetatorii cred că a făcut-o special ca să se distreze. Acum, bietul ciobănesc se zbate între viaţă şi moarte la o clinică din Bucureşti. Nişte oameni cu suflet mare încearcă să-l salveze.

Până mai ieri, Broşteni te ducea cu gândul la bojdeuca lui Creangă. Acum, satul idilic, devenit între timp oraş, a fost locul unei scene de groază, când doi câini de luptă din rasa Amstaff au atacat şi sfâşiat un ciobănesc, despre care localnicii spun că nu are stăpân. Lupta inegală a fost filmată de un puşti în timp ce, de pe margine, mai mulţi localnici asistau impasibili. Imaginile fac ocolul internetului, stârnind repulsia şi indignarea românilor care le-au văzut. La un moment dat şi-a făcut apariţia un bărbat care a cerut ca lupta să ia sfârşit. Prea târziu însă pentru câinele satului, care a fost sfâşiat şi a rămas mutilat pe viaţă.

Asociaţia de protecţie a animalelor „Casa lui Patrocle” din Suceava a aflat de acest caz şi a preluat animalul, care a fost dus la un medic veterinar din localitate. Acesta a spus că starea bietului animal este extrem de gravă, iar organizaţia a aranjat să fie transportat imediat la Bucureşti.

4-2-2col.jpg

Câinele a fost adus în Bucureşti de o asociaţie

"A fost dus cu o maşină specială pentru transport canin al unei organizaţii din Iaşi, care s-a oferit imediat să ajute. A ajuns la Asociaţia de Protecţie a Animalelor Kola Kariola acum două zile, joi la ora 16.30. Cum arăta? Urechile, toată zona capului, gâtul, erau tumefiate şi străpunse de colţii atacatorilor. Îi curgea puroi din ochi, din urechi, nas şi gură. Pleoapele erau distruse în proporţie de 99 la sută”, ne povesteşte Marius Chirca, omul care are de atunci grijă de ciobănesc. 

3-2col.jpg

Sunny, după operaţia la pleoape

L-a botezat Sunny, deşi în Broşteni oamenii îi spuneau Cucuruz, şi l-a dus la doctoriţa Aurora Sasu să-l opereze. „Pentru început a fost operat la pleoape, care au fost cosmetizate timp de peste trei ore şi jumătate. Era atât de slăbit încât în timpul intervenţiei a fost resuscitat de două ori, altfel îl pierdeam”, povesteşte Marius Chircă.

Ciobănescului i s-au făcut analize complete pentru a se afla exact ce afecţiuni mai are, rezultatele urmând să fie cunoscute duminică, când Sunny va trece printr-o complexă vizită medicală.  „În funcţie de starea rănilor de la cap, Sunny va fi preluat în zilele următoare de un oftalmolog. Deocamdată facem tot ce putem să nu îi fie afectat şi creierul”, oftează Marius.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Ionuţ Epureanu, a declarat pentru adevarul.ro, că s-a deschis un dosar de cercetare penală în acest caz. Proprietarul câinilor de luptă, un tânăr de 23 de ani, a fost deja interogat şi se spală pe mâini de toată întâmplarea, spunând că animalele au scăpat din cuşcă înainte de atac. Oameni legii suspectează însă că tânărul le-a dat drumul intenţionat.

Loading...