Caz şocant la Mamaia! Fostul preot a omorât fata pe care o cunoscuse pe Facebook

Ultima actualizare:

    Fostul preot Laurenţiu Constantin Aspru a fost prins la scurt timp după ce poliţiştii au descoperit fata moartăFoto: adevarul.ro
Fostul preot Laurenţiu Constantin Aspru a fost prins la scurt timp după ce poliţiştii au descoperit fata moartăFoto: adevarul.ro

Crimă îngrozitoare petrecută sâmbătă în staţiunea Mamaia. O fată de 15 ani a fost găsită moartă într-un apartament, fiind strangulată cu un cablu electric. Autorul crimei este un fost preot, în vârstă de 37 de ani, care a fost şi cel care a alertat Poliţia.

Sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 10.00, un bărbat pe nume Laurențiu Constantin Aspru, în vârstă de 37 de ani, din Bistrița-Năsăud, a anunţat poliţia că într-un bloc din stațiunea Mamaia a avut loc o crimă.

Agenţii au descoperit la locul faptei o scenă teribilă: o fată în vârstă de 15 ani, din Năvodari, era moartă după ce fusese strânsă de gât cu cablul de la fierul de călcat.

Alertaţi, poliţiştii au început să caute criminalul, pe care l-au prins în mai puţin de o oră: era chiar bărbatul care anunţase fapta!

Fostul preot a recunoscut totul

Laurențiu Constantin Aspru a fost prins pe drumul care leagă Mamaia de Năvodari, într-un autoturism înmatriculat în județul Cluj. El a fost dus la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, unde a recunoscut că el este ucigaşul. Anchetatorii au aflat cu acest prilej că fostul preot şi fata de 15 ani s-au cunoscut pe Facebook şi şi-au dat întâlnire în Mamaia. Lucrurile nu au decurs cum ar fi trebuit şi cei doi au început să se certe. Bărbatul a luat un cablu electric şi a strangulat-o pe tânără, scrie Mediafax.

Preotul criminal care a ucis o tânără prin strangulare

Preotul Aspru, "retras şi respectat în comunitate"

Laurenţiu Constantin Aspru a fost preot într-un sat din judeţul Bistriţa-Năsăud. El a slujit în satul Galaţii Bistriţei până la 1 ianuarie 2015, când a anunţat că se desparte de soţie, informează Adevărul.

Originar din Râmnicu-Vâlcea, Aspru a fost preot timp de opt ani în localitatea Chiochiş, iar vreme de patru ani a slujit în Galaţii Bistriţei. Soţia l-a părăsit încă din toamna anului trecut, când a plecat din casa parohială cu fiul de 6 ani. Celălalt copil, o fată de 14 ani, a rămas în grija fostului preot, pe care a dus-o ulterior la sora lui din Cluj-Napoca.

Laurenţiu Constantin Aspru a plecat în Belgia, unde a sperat să-şi găsească de lucru şi chiar să devină preot la o biserică românească. După trei luni s-a întors în ţară, iar joia trecută s-a întâlnit cu fosta soţie şi cei doi copii. Nu vorbise deloc cu ei cât a fost plecat. Despărţirea se pare că a survenit ca urmare a limbajului agresiv al "omului lui Dumnezeu".

"Soţia preotului mi-a spus că acesta vorbeşte foarte urât cu ea. Preotul chiar a apelat la mine să-i împac, că eram prieteni de familie, dar femeia a fost categorică, mi-a spus că din „vacă” şi „proastă” nu o scoate şi că nu vrea să se întoarcă la el", a declarat pentru adevărul.ro primarul din Galaţii Bistriţei, Vasile Găurean.

Edilul nu ştie ce a căutat tocmai la Mamaia. "Când am auzit ce s-a întâmplat mi s-a făcut pielea de găină. Nu mă aşteptam niciodată să se întâmple asta. Era el mai retras, dar era foarte respectat în comunitate. Era bun ca preot", a comentat primarul, care a precizat totuşi că în anumite situaţii se "aprindea" repede. Lucrurile trebuiau făcute după dorinţa sa şi nu trebuia contrazis.

Primarul Vasile Găurean a spus că în primăvara anului trecut preotul s-a certat cu viceprimarul localităţii, iar conflictul loc a ajuns la protopop. "Dacă nu-i convenea ceva, repede-repede reacţiona", a declarat edilul.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net