Cât costă testul care îți spune dacă ești imun la Covid-19. Îl poate face orice român

Ultima actualizare:

    Testul presupune o simplă analiză de sânge și are prețuri ce pornesc de la 95 de lei
Testul presupune o simplă analiză de sânge și are prețuri ce pornesc de la 95 de lei

Oricine poate afla dacă a avut coronavirus și a dezvoltat imunitate. Testele pentru depistarea nivelului de anticorpi SARS-COV-2 din sânge sunt de o săptămână accesibile pentru români, în clinicile din toată țara.

Testele de imunitate sunt diferite de testele clasice pentru depistarea Covid-19. Testarea de anticorpi nu arată dacă o persoană este infectată la acel moment, ci dacă a fost infectată în trecut, fără să știe, și a dezvoltat anticorpi. Presupun recoltarea unei probe de sânge, iar rezultatul se dă în 24-28 de ore. ”Prezenţa anticorpilor SARS-Cov-2 sau IgG indică dacă o persoană asimptomatică sau cu simptome ușoare a avut Covid-19 şi a dezvoltat anticorpi, dar şi în ce grad. Ele ajută astfel la identificarea persoanelor care au fost expuse la coronavirus şi au dezvoltat un răspuns imun”, a explicat Gheorghe Carp, managerul Spitalului Judeţean din Oradea, unde se fac astfel de teste.

La clinicile private, prețurile variază: 95 de lei costă la Synevo, 120 de lei la Sanador și Medlife, 280 de lei la Regina Maria (incluse două teste - IgG și IgM). Se fac dimineața, pe nemâncate. Pentru acuratețe, se recomandă repetarea testului după cel mult o lună. Aceste teste sunt utile celor care vor să călătorească în străinătate (mai ales că se discută despre un așa-numit pașaport epidemiologic), celor care au nevoie de spitalizare pentru alte afecțiuni decât cele considerate urgente, inclusiv angajatorii ar putea apela la ele pentru testarea angajaților.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net