7 sfaturi ca să scapi de mirosul neplăcut din casă

Ultima actualizare:
Află cum poţi scăpa de mirosurile neplăcute din casă
Află cum poţi scăpa de mirosurile neplăcute din casă

Vara, mirosurile neplăcute care îţi pot invada locuinţa devin şi mai puternice. Fie miroase greu dinzonele de scurgere de la cadă sau chiuvetă, fie din dulapul cu haine sau pantofi. Mirosurile se pot scoate uşor dacă ştii la ce ajutoare să apelezi. Uite cum să scoţi mirosul folosind produse naturale.

Mirosul din frigider se duce cu oţet alb

Se întâmplă uneori ca frigiderul să capete un iz neplăcut, mai ales dacă ai depozitat alimente cu condimente puternice. Pentru eliminarea mirosului, curăţă bine în zona burdufului care etanşeizează uşa, spală tăvile şi rafturile. Prepară un amestec de oţet alb şi apă şi şterge interiorul frigiderului cu acest amestec. Lasă-l să acţioneze 20 minute, apoi clăteşte.  

Zeamă de lămâie în scurgerea de la chiuvetă

După cum ştii, cel mai uşor este să previi. Nu arunca în chiuveta de la bucătărie uleiul în care ai prăjit mâncare, deoarece grăsimea se va lipi de pereţii conductelor, va râncezi şi va emana un miros neplăcut. Ce putem face să scăpăm de el? Odată la 10-14 zile, toarnă în chiuvetă un litru de apă fiartă amestecată cu zeama de la trei lămâi.

Aeriseşte dulapul cu haine ca să nu prindă iz stătut!

Mirosul stătut este caracteristic dulapurilor cu haine. E bine ca la începutul şi sfârşitul verii să scoţi la aerisit toate hainele, să ştergi cu o cârpă umedă dulapurile goale, apoi să aşezi un vas cu lapte cald pe care-l laşi acolo peste noapte. Pune în colţurile dulapurilor săculeţi cu sare de baie, frunze de tutun, levănţică  sau leuştean, care vor absorbi umiditatea şi vor parfuma interiorul.  

Condimente pentru mirosul de bucătărie

Prepararea anumitor mâncăruri lasă uneori un miros neplăcut, pe care nici chiar hota nu-l îndepărtează. Dacă găteşti peşte, adaugă puţin ghimbir în reţetă. Nuca pisată pusă în varză va absorbi mirosul caracteristic şi atât de neplăcut. Când foloseşti cuptorul, pune într-un colţ al acestuia coji de lămâie sau portocală învelite în folie de aluminiu. Când speli cuptorul, adaugă în apa de spălat zeamă de lămâie sau suc de portocale.

Bicarbonatul scoate fumul de ţigară

Oricât ai aerisi, mirosul de tutun persistă în casă pentru că se impregnează în mobilă şi pereţi. Poţi scăpa de miros ştergând mobila cu o cârpă înmuiată în apă cu bicarbonat de sodiu. Pune pe fundul scrumierelor cuişoare sau scorţişoară amestecate cu puţin nisip.

Pune odorizant la gunoi

Principalul motiv pentru care spaţiul de depozitare al gunoiului miroase urât este mucegăirea alimentelor. Goleşte des găleata de gunoi, spal-o cu apă rece şi detergent sau clor şi foloseşte saci menajeri. În locul în care ţii gunoiul poţi pune şi odorizante.

Săculeţi cu cimbru la pantofi

Pune în săculeţi aşezaţi în pantofar sau dulap cărbune pisat şi cimbru. În timp, mirosul se va atenua şi va dispărea.

Aeriseşte şi cumpără flori!  Este bine ca, măcar o dată pe săptămână, să cumperi un buchet de flori. Crinii miros cel mai bine şi-ţi pot împrospăta casa pentru mai multe zile.

În fiecare dimineaţă şi seara aeriseşte bine camerele. Aerul proaspăt de afară va şterge orice urmă de miros stătut.

Află cum poţi scăpa de mirosurile neplăcute din casă
Află cum poţi scăpa de mirosurile neplăcute din casă

Ai spălat pe jos, dar ai uitat căldarea şi mopul îmbibat cu apă pe hol. Mare greşeală! Umezeala şi mirosul pămătufului umed se vor răspândi în întreaga casă.


    Află cum poţi scăpa de mirosurile neplăcute din casă
Află cum poţi scăpa de mirosurile neplăcute din casă

De fiecare dată după ce faci curat în casă, aprinde lumânări parfumate, schimbă odorizantele de cameră vechi cu unele noi sau foloseşte esenţe.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net