6 sfaturi ca să organizezi spaţiul într-o baie mică

Ultima actualizare:

    Baie mica
Baie mica

Baia ta este prea mică? Nu trebuie să te îngrijorezi. Nu ai nevoie de o baie de dimensiuni generoase pentru a te bucura de ea. Te poţi inspira din următoarele idei pentru a transforma micuţul tău loc de toaletă într-un adevărat salon de relaxare. Uite ce trebuie să faci pentru a da senzaţia unei încăperi mai mari!

1. Alege faianţă pictată cu linii vericaleLiniile verticale creează iluzia de înălţime. Plăcile de faianţă montate până cât mai aproape de plafon îţi vor mări vizibil spaţiul disponibil din baie. De asemenea, dacă trasezi o linie - contur de jur împrejurul pereţilor, îţi poţi înălţa singur baia. Şi cu cât mai aproape de tavan trasezi această linie, cu atât mai înaltă va părea încăperea. Pentru un efect garantat, alege faianţa de culoare deschisă sau albă, cu dungi subţiri, verticale, care să se continue de la o placă la cealaltă.

2. Oglinda dă impresia de spaţiu mai mare Oglinzile reprezintă o modalitate perfectă de a adăuga adâncime, lăţime şi lungime unei camere mici. Fii atent, însă, să nu exagerezi. De cele mai multe ori, o singură oglindă este de ajuns. Încearcă să o plasezi în dreptul uşii de la intrarea în baie sau în dreptul ferestrei. Totodată, oglinda va ajuta la distribuţia luminii în întreaga încăpere.

3. Plasează spoturi sub rafturi! În cazul în care baia ta nu beneficiază de o fereastră, poţi folosi surse de iluminat artificial moderne, precum spot-urile. O idee bună este să montezi câteva rafturi la o înălţime maximă (încât să le poţi ajunge) şi să plasezi luminile sub acestea. Cele mai indicate rafturi sunt cele de colţ, care vor adăposti toate săpunurile, şampoanele, sarea de baie etc.

4. Văruieşte pereţii în culori luminoase! Cuvântul cheie este „simplu”. De exemplu, nu folosi un model încărcat. Acesta dă aspectul de îngust şi aglomerat. Vopseşte pereţii, podeaua şi plafonul cu o culoare luminoasă, cât mai light.

5. Alege gresie de dimensiuni mari ! Încearcă să montezi plăci ceramice (gresie, faianţă) de dimensiuni cât mai mari, astfel încât o singură placă să acopere un spaţiu cât mai extins. Acestea vor crea impresia de spaţiu. Efectul poate fi amplificat de utilizarea unor plăci de gresie pentru podea opace şi de nuanţe mai închise. Dacă alegi nuanţa de alb pentru faianţa de pe pereţi, aceasta poate oferi, pe lângă clasă, senzaţia sporită de spaţiu şi curăţenie.

6. Optează pentru uşi glisante!O uşă glisantă confera mai mult spaţiu decât o uşă normală, cu balamale, aceasta putând fi ascunsă într-o cavitate în perete, pentru un aspect curat. Dacă, totuşi, optezi pentru o uşă tradiţională, poţi utiliza partea din baie a uşii pentru a atârna prosoapele.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net