6 pete care se curăţă folosind zeamă de lămâie

Ultima actualizare:

    Lămâia curăţă şi cele mai dificile pete!
Lămâia curăţă şi cele mai dificile pete!

Ţi-ai pătat bluza preferată? Nu ştii cum să scoţi o pată de cafea, de rugină, cerneală sau zeamă de fructe de pe un material textil? Nu dispera! Întotdeauna există o soluţie salvatoare. De data aceasta te ajută sucul de lămâie care face adevărate minuni! Încearcă şi convinge-te!

1. Pete de ruginăAi întins o cămaşă proaspăt spălată pe o sârmă din metal, iar apoi ai observat că materialul s-a pătat cu rugină. Stoarce zeama unei lămâi peste locul pătat, iar apoi pune fierul de călcat fierbinte peste acesta. Apoi, spală din nou cămaşa cu apă caldă şi detergent şi va fi ca nouă!

2. Pete de iarbăCopilul tău s-a jucat în iarbă şi şi-a murdărit pantalonii. Nu-i bai! Prepară o soluţie din zeamă de lămâie amestecată cu puţină apă. Ţine zona murdară în această soluţie timp de 20 de minute. Pentru că lămâia decolorează, pata va dispărea ca prin munie!

3. Pete de fructe de pădureCoacăze, mure, nuci, cartofi sau vinete. Fructe şi legume ale căror pete nu le vei scoate niciodată. Total greşit! Dacă ţi s-a întâmplat să-ţi pătezi astfel hainele, poţi îndepărta petele tot cu ajutorul lămâii. De data aceasta, poţi folosi chiar două metode: fie zeama fructului cu care freci zona murdară, fie char fructul în sine. Pentru asta trebuie să tai lămâia pe jumătate şi să cureţi cu grijă pata. Apoi, spală cu apă călduţă şi detergent.

4. Pete apărute pe bumbacAi observat pete apărute şi pe lenjeria de pat. Acestea se scot şi mai uşor. Este suficient să ţii pata în zeama unei lămâi, iar după 30 de minute să pui faţa de pernă sau cearşaful la uscat.

5. Pete apărute pe vase din cupruOrice ai face nu dispar. Le freci cu detergent de vase, le clăteşti în mai multe ape. Încearcă să le freci zu lămâie!  Taie o lămâie în două şi presară pe fiecare jumătate sare grunjoasă. Curăţă apoi vasele din cupru şi vei vedea că petele se vor şterge.

6. Pete de mucegaiDacă petele de mucegai sunt foarte vechi, atunci le poţi curăţa cu zeamă fiartă de lămâie. După ce ai frecat locul murdar, spală zona respectivă cu detergent sau săpun. Reia procedeul până când pata dispare definitiv.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net