15 greşeli pe care nu trebuie să le facă o gazdă

Ultima actualizare:

Deranjată de musafirii care nu respectă ora. Dacă musafirii au întârziat sau au venit prea devreme faţă de ora anunţată, nu face atâta caz din asta şi nu te arăta foarte deranjată de situaţie. Oamenii se vor simţi prost.

Descălţarea oaspeţilor. Potrivit Aureliei Marinescu, autoarea cărţii „Codul bunelor maniere astăzi", musafirii nu trebuie să se descalţe la uşă, aşa că, dacă ai un covor alb, pufos, mai bine îl dai de-o parte.

Să înghesui musafirii la masă. Spaţiul minim pe care trebuie să-l asiguri între invitaţi e de 50 cm.

Să nu ai suficientă mâncare pentru toată lumea. Dacă te rezumi doar la câteva aperitive care abia ajung pe-o măsea, dai dovadă de zgârcenie.

De asemenea, nici să-ţi obligi oaspeţii să mănânce mai mult decât pot nu e o situaţie mai bună. Masa lor se poate transforma într-un adevărat calvar în dorinţa lor de a nu te jigni.

Tot Aurelia Marinescu ne mai spune că o gazdă nu trebuie să se servească prima, ci abia după ce toţi musafirii şi-au pus în farfurie.

Să impui tot felul de reguli, indiferent pe ce perioadă stă musafirul. Chiar dacă nu-ţi convin o mulţime de lucru pe care le face acesta, încearcă să te abţii de la a controla chiar totul.

Micile accidente, o catastrofă? Nu reacţiona exagerat în cazul micilor accidente: un pahar sparat, o pată pe faţa de masă etc. În felul acesta, arăţi cât de mult preţ pui pe lucruri prea puţin importante.

Cu animalele la masă. Nu trebuie să permiţi în jurul mesei prezenţa animalelor de companie. Oricât de mult le-am iubi, pot deranja musafirii, dar pot şi declanşa incidente nedorite.

Să te apuci de curăţenie şi de spălat vase cât timp musafirii sunt încă acolo. Poate fi considerat un semnal de plecare.

Să insişti să mai rămână. „Dacă musafirii se simt şi vor să plece, gazda face o altă greşeală: încearcă cu tot dinadinsul să-i reţină, imploră, ascunde poşete, încuie uşa. Acest lucru va spori dorinţa de plecare a oaspeţilor pentru că omul se revoltă instinctiv faţă de orice contrângere", mai spune Aurelia Marinescu.

Prea puţine accesorii prin casă. Dacă oaspeţii stau pentru o perioadă mai lungă, trebuie să ai grijă să fie suficiente prosoape la baie, şerveţele, apă plată etc.

Nu-ţi lua musafirii la cumpărături. Aprovizionarea se face înainte de sosirea lor.

Îţi laşi musafirii să se descurce singuri. Asta nu e o tactică de a-i face să se simtă „ca acasă". Dacă nu eşti atentă să strângi tacâmurile folosite, să mai pui în pahare, ci doar pui nişte gustări pe masă, nimeni nu se va servi singur, iar tu nu vei mai fi o gază de nota 10.

Să te uiţi la ceas pe durata vizitei. În felul acesta dai musafirului impresia că trebuie să plece.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net