Povestea lui Nicolae Popa, ţeparul din Ţepeştii de Vâlcea

Ultima actualizare:

Familia lui Nicolae Popa, vâlceanul condamnat la ani buni de închisoare pentru devalizarea Fondului Naţional de Investiţii şi a Fondului Naţional de Acumulare a locuit în satul Ţepeşti al comunei Tetoiu. Oamenii din comună susţin că familia prietenului lui Vântu s-a mutat din comună în urmă cu ani buni, chiar după fuga lui Nicolae în străinătate.

"Nu mai stă nimeni la adresa familiei Popa. Au plecat de mult, cam de când a început scandalul cu FNI. Cred că au vândut şi terenul pe care îl aveau", susţine unul din angajaţii primăriei din Tetoiu.

Nicolae Popa este pionul principal in afacerea Fondului National de Investitii, datorita functiei de fost director al grupului de firme Gelsor si membru al Consiliului de Incredere al Sov Invest, societatea de administrare a FNI.

Vâlceanul a fost timp de opt ani pe lista celor mai cautati infractori romani, pentru un prejudiciu de aproximativ 50 de miliarde de lei vechi.

Popa, in calitate de director general al unei societati comerciale a insusit din depozit 65.359 actiuni la valoarea de 25.376 lei/actiune, pe care le-a remis unui intermediar in scopul de a fi vandute la un pret de 765.000 lei/buc., prejudiciul creat fiind de aproximativ 50 de miliarde lei vechi.

În 2002 a fugit peste graniţă, pentru că procurorii emiseseră pe numele său un mandat de arestare. În 2006 a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 15 ani de închisoare pentru înşelăciune, alături de Ioana Maria Vlas. Pe 2 decembrie 2009 a fost reţinut de către autorităţile indoneziene din Jakarta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net