Peştii morţi se împut pe Herăstrău

Ultima actualizare:
Galerie foto - Peşti morţi pe lacul Herăstrău
Galerie foto - Peşti morţi pe lacul Herăstrău

Nu atingeţi apa din Herăstrău, căci vă puteţi îmbolnăvi. Aceasta ar putea fi infestată cu substanţe toxice folosite împotriva insectelor. Peştii au cedat deja şi au murit. Deşi, în ultima perioadă, tratamentele de combatere a ţânţarilor s-au înmulţit, reprezentanţii Municipalităţii spun că peştii au murit de caniculă.

Pe mijlocul lacului şi la mal e jale. Fitofagi, caraşi, teni şi plătici de toate dimensiunile zăceau, ieri, cu burţile-n sus. Unii erau morţi de puţin timp, alţii, însă, au intrat în putrefacţie. Mirosul pestilenţial a făcut înconjurul parcului, astfel că plimbarea a devenit un adevărat chin pentru bucureşteni.

„Vai de mine, ce urât miroase! Şi câţi peşti morţi sunt! Ce s-o fi întâmplat, oare, aici?", se întreabau speriaţi oamenii.

Chiar în apropierea mortăciunilor, apa este verzulie şi cu pete uleioase, semn că a fost poluată cu substanţe toxice. Reprezentanţii firmei care se ocupă cu dezinsecţia locurilor publice din oraş spun, însă, că peştii nu puteau fi afectaţi de substanţele folosite împotriva ţânţarilor.

„Nu are nici o legătură cu substanţele folosite de noi. Noi aplicăm tratamente împotriva ţânţarilor pe malurile lacurilor cu substanţe care protejează fauna din apă. Mai mult, nu am avut acţiuni de combatere a dăunătorilor în Parcul Herăstrău în nici una din zilele săptămânii trecute. Abia miercuri aplicăm tratament acolo", ne-a spus directorul firmei „3D" Andrei Leca. Conducerea Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement (ALPAB), care se ocupă de parc, dă vina pe caniculă şi pe lipsa oxigenului din apă.

Vezi aici mai multe imagini


    Galerie foto - Peşti morţi pe lacul Herăstrău
Galerie foto - Peşti morţi pe lacul Herăstrău

«Au murit de căldură»

Conducerea Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) neagă cu vehemenţă faptul că Lacul Herăstrău este poluat cu substanţe împotriva ţânţarilor. Ei spun că, mai degrabă, peştii au murit de căldură.

„Lipsa oxigenului şi temperaturile ridicate, precum şi scăderea bruscă a acestora, sunt cauzele acestui fenomen", ne-a spus Livio Burton, director adjunct ALPAB.

«Îi dau în judecată pentru carnagiu!»

Mitică Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, deţine luciul de apă din Herăstrău. Acesta îi acuză pe edili că i-au otrăvit peştii cu insecticid.

„Vai de mine! Plătesc o grămadă de bani la Primărie, bag miliarde în faună, iar ei îmi omoară peştii. Îi dau în judecată pe cei care se fac vinovaţi. Sunt convins că au stropit cu insecticid împotriva ţânţarilor, a plouat şi toată substanţa toxică a ajuns în lac. Am păţit asta, de curând, şi în Mogoşoaia", ne-a spus, supărat, Mitică. Acesta spune că în ultimele patru luni a populat Herăstrăul cu peşti, în valoare de şase miliarde de lei vechi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net