Papa Ioan Paul al II-lea se autoflagela pentru iertarea păcatelor

Ultima actualizare:

'Se supunea singur foarte des penitenţelor corporale. Îl auzeam, la Castel Gandolfo (reşedinţa de vară din Roma a suveranilor pontifi) aveam camera cea mai apropiată de a lui. Se auzeau foarte clar zgomotele când se lovea singur. O făcea când încă mai era în stare să se mişte de unul singur', a mărturisit sora Tobiana Sobódka, stareţa călugăriţelor poloneze care se ocupa de îngrijirea personală a fostului suveran pontif.

Deşi Karol Wojtyla îşi pierduse în tinereţe toată familia şi fusese greu încercat şi de atentatul din 1981, el se şi autoflagela, acest fapt aruncând o nouă lumină asupra relaţiei mistice a acestuia cu credinţa creştină.

Această practică a Papei Ioan Paul al II-lea este confirmată şi de episcopul african Emery Kabongo, care a fost mai mulţi ani secretarul personal al fostului suveran pontif. 'Făcea aceste penitenţe şi le făcea mai ales înainte de momentele în care slujea ca sacerdot. Înainte să transmită celorlalţi 'sacramentul', dorea să se pregătească sufleteşte în acest mod', a relatat episcopul Kabongo, citat de sursa menţionată.

În această săptămână a avut loc la Vatican o ultimă reuniune a cardinalilor şi episcopilor membri ai congregaţiei care examinează cazurile de beatificare, aceştia dându-şi girul pentru beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea. Pe de altă parte, mai sunt încă proceduri şi etape de urmat până la consfinţirea finală de către Sfântul Scaun a beatificării fostului suveran pontif, data exactă a acestui moment rămânând încă incertă, însă cu siguranţă nu va surveni mai devreme de următorul an.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net