Soţia pacientului care a murit la Slatina, după două teste SARS-CoV-2 negative: «Zicea să-l iau acasă, că-n spital îl omoară»

Ultima actualizare:

    Valerica Băeat era grădinar, dar iubea animalele și le adopta pe cele abandonate
Valerica Băeat era grădinar, dar iubea animalele și le adopta pe cele abandonate

Valentin Băeat, un bărbat de 51 ani din Slatina, diagnosticat cu COVID-19, care a murit în spital după ce de două ori a fost declarat negativ la SARS-CoV-2, ajunsese într-o stare greu de descris în cele 33 zile de spitalizare - spune soţia, care acum caută răspunsuri.

Duminică, 13 septembrie 2020, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina s-a stins din viaţă un bărbat de 51 ani, diagnosticat cu COVID-19 în cursul lunii august. Bărbatul nu avea afecţiuni preexistente, dar pe perioada internării a fost de mai multe ori în pragul morţii. „Atât de mult a luptat...!“, spune, pentru adevarul.ro, soţia, care a sperat până în ultima clipă că îşi va aduce acasă soţul.

În cele 33 zile petrecute în spital de bărbatul plin de viaţă, îndrăgostit de munca sa de grădinar şi de animalele pe care le salva, fiica şi soţia au primit când veşti bune, când veşti rele. Ba le-au spus că „e cooperant“, „pare mai bine“, „îl scoatem de la Terapie Intensivă...“. Ba s-au declarat rezervaţi - „să vedem cum trece noaptea“, „mai vorbim în câteva zile“. Şi când vorbeau personal la telefon cu bărbatul, lucrurile stăteau la fel: când spunea că se simte mai bine, când nu mai putea îndura suferinţa şi cerea să fie adus acasă, „că ăştia mă omoară“. 

În cele din urmă, marţi, 15 septembrie 2020, Luminiţa Băeat nu a mai avut altceva de făcut decât să ducă la morgă ultimele haine şi câteva obiecte pentru igienă şi să-şi ia acasă soţul, în coşciug. Când l-a văzut a avut un nou şoc: „Dac-aţi şti cum arăta... Unghiile îi crescuseră, părul la fel, bube în jurul gurii. (...) Mă gândesc că nici nu se apropiau de el, poate le era şi cumva..., nu mai ştiu ce să zic, însă nu aşa te comporţi cu un bolnav“, spune femeia care caută acum răspunsuri în documentele medicale pentru care va face solicitare. 

Cum a început coşmarul? Valerică Băeat a fost internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina în 11 august 2020. La spital a fost testat pentru SARS-CoV-2 şi internat pe secţia specială COVID a SJU Slatina după confirmare. Soţia şi fiica au fost plasate în izolare la domiciliu până în 25 august. În tot acest timp au ţinut legătura telefonic cu bărbatul. La două zile de la ieşirea din izolare, soţia a primit un telefon îngrijorător de la soţ, disperat că se află în Terapie Intensivă, că nu a mâncat, nu a băut apă şi n-ar mai fi trecut nimeni din rândul personalului medical de ore bune să-i verifice starea. Trecuseră peste două săptămâni de la momentul internării şi avea deja un prim test pentru SARS-CoV-2 negativ.

După două teste negative bărbatul a fost transferat la o secţie-suport, secţia externă de Pneumologie de la Scorniceşti, de unde însă a fost readus la Slatina după doar câteva ore, pentru că starea sa de sănătate s-a degradat şi a fost nevoie să fie readmis la Terapie Intensivă. ”Soţul său a fost ţinut doar câteva ore la Slatina, readus de la Scorniceşti, ulterior fiind transferat la Spitalul Municipal Caracal, pentru că la Slatina nu ar mai fi fost locuri libere în Terapie Intensivă”, povesteşte femeia pentru adevarul.ro.

Au apărut în sfârşit veştile bune, a început să se discute de externare. Soţia a început să-şi facă planuri unde l-ar putea interna pentru recuperare pulmonară. Dar starea lui Valerică Băeat tot nu s-a îmbunătăţit deşi testele ieşeau tot negative. A fost transferat din nou la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, pe 10 septembrie. Duminică, 13 septembrie, seara, medicii au înregistrat însă decesul bărbatului. Ultima dată a vorbit cu soţul său cu o seară înainte de seara fatală, în care tot prin telefon i s-a dat vestea cumplită. Bărbatul nu era tocmai în cea mai bună stare, însă nimic nu prevestea că sfârşitul i-ar fi atât de aproape. „Vrem să ştim ce s-a întâmplat, nu altceva. Cineva are o vină“, a mai spus femeia.

image
image
image
image
image
image
pensionar jpg
bebelus jpg
istoria otopeni jpg
lumnare aprinsa slujba de inviere biserica jpeg
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net