Zece bebeluși, infectați cu coronavirus la Spitalul Municipal Timișoara. Mamele, testate negativ

bebelus-coronavirus.jpg

bebelus in bratele mamei
Zece bebeluși născuți la Spitalul Municipal Timișoara au fost confirmați cu noul coronavirus
foto: Shutterstock
Citeste tot despre: 

Situație revoltătoare la Timișoara. Zece bebeluși au fost confirmați cu noul coronavirus după ce au fost externați, împreună cu mamele lor, din Spitalul municipal din localitate. Testele mamelor au fost negative.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Timiş să demareze de urgenţă o verificare la Spitalul Municipal cu privire la cazurile de nou-născuţi depistaţi pozitiv la COVID-19.

"Din primele informaţii, la Spitalul Municipal au fost recoltate probe de la 49 de mame şi tot atâţia nou-născuţi în data de 1 aprilie 2020. Testele au fost lucrate în 5 şi 6 aprilie 2020. Rezultatele testelor arată un număr de 10 nou-născuţi pozitiv la COVID-19. Menţionăm că testele mamelor acestor nou născuţi sunt negative", se arată într-un comunicat transmis de Grupul de Comunicare Strategică.

Nouă mame împreună cu nou-născuţii lor au fost externate deja, în perioada 2-4 aprilie, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o  singură mamă.

Ministrul Tătaru a solicitat demararea de urgenţă a anchetelor epidemiologice, izolarea la domiciliu a persoanelor externate şi retestarea tuturor persoanelor.

Citește și:

Raed Arafat: „Purtați mască chiar și improvizată!” Tot ce trebuie să știi depre măștile de protecție

Explicația pentru numărul mare de pacienți vindecați de coronavirus la Timișoara

Loading...

Citește și

  • Coronavirusul se extinde rapid

    Coronavirusul a reușit să îi sperie foarte tare pe români. Pentru că simptomele infecției sunt pseudo-gripale, cu febră, tuse și dureri de cap, mulți nu își dau seama dacă sunt contaminați sau nu. Este important de știut că această boală este extrem de contagioasă și respectarea cu strictețe a regulilor de igienă pot ajuta în prevenirea bolii

  • copii, masti

    Informațiile privind noul coronavirus au acaparat totul: televiziune, radio, internet, presă scrisă. Și cu toate că acest subiect este dezbătut în fiecare zi pe toate aceste mijloace de informare în masă, sunt multe aspecte care rămân nelămurite. Tinerii și copiii sunt cei mai vulnerabili în fața acestor mesaje, mai ales că unele dintre acestea sunt false și îi pot induce în eroare. UNICEF vine în ajutorul copiilor și tinerilor și a sintetizat câteva informații esențiale despre acest virus periculos.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1