Vreți să deveniți asistenţi maternali profesioniști? Salariul poate depăși 2.000 de lei

Ultima actualizare:

    În țară, au început campanii de recrutare şi identificare de persoane care doresc să devină asistenţi maternali profesionişti, pentru a lua în plasament copiiFOTO: Click!
În țară, au început campanii de recrutare şi identificare de persoane care doresc să devină asistenţi maternali profesionişti, pentru a lua în plasament copiiFOTO: Click!

Se caută asistenți maternali profesioniști. Veniturile lunare ale celor care vor fi atestați și angajați pot să ajungă și la peste 2.000 lei net, în funcție de numărul de copii și de vechime.

Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC ) caută asistenți maternali profesioniști. În țară, au început campanii de recrutare şi identificare de persoane care doresc să devină asistenţi maternali profesionişti, pentru a lua în plasament copii.

Dacă doriți să deveniți părinte de profesie trebue să depuneți o cerere la Serviciul Asistenţă Maternală din localitate, care înaintează Comisiei pentru Protecţia Copilului dosarul solicitantului, însoţit de un raport de evaluare a capacităţii solicitantului de a deveni asistent maternal profesionist.

Ce este un asistent maternal profesionist

Pot fi atestate ca asistent maternal doar persoanele care îndeplinesc următoarele condiţii:

  • au capacitate deplină de exerciţiu;
  • prin comportamentul lor în societate, starea sănătăţii şi profilul lor psihologic, prezintă garanţii pentru îndeplinirea corectă a obligaţiilor care revin unui părinte, referitoare la creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor săi:
  • solicitanţii şi persoanele care locuiesc împreună cu aceştia nu prezintă afecţiuni medicale, care pot afecta capacitatea de îngrijire a unui copil.
  • Sunt luaţi în considerate solicitanţii care au absolvit, cel puţin, 10 clase, care prezintă aptitudini parentale, relaţii sociale bune în comunitate şi capacitatea de a lucra în condiţii de stres sau speciale.
  • Este important că solicitanţii să nu fi suferit condamnări pentru săvârşirea unor infracţiuni, să aibă în familie un venit stabil şi să prezinte disponibilitate de a lua în plasament/plasament în regim de urgenţă, copii cu vârstă 0-7 ani şi copii aflaţi în centrele de plasament indiferent de vârstă.  

Nu poate fi asistent maternal profesionist:  

1. Persoana care a suferit o condamnare, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru săvârşirea cu intenţie a unei infracţiuni;  

2. Părintele decăzut din drepturile părinteşti sau cel al cărui copil a fost declarat abandonat, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă;  

3.Persoana care suferă de boli cronice transmisibile.

Drepturile şi obligaţiile asistentului maternal profesionist

  • Asistentul maternal profesionist beneficiază de drepturi băneşti conform legislaţiei în vigoare;
  • Asistentul maternal profesionist beneficiază de consiliere şi sprijin din partea specialiştilor DGASPC;
  • Asistentul maternal profesionist beneficiază de drepturile prevăzute de legislaţia muncii în vigoare;
  • Asistentul maternal profesionist beneficiază de cursuri de pregătire profesională organizate de DGASPC;
  • Să asigure creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor, în vederea asigurării unei dezvoltări armonioase fizice, psihice, intelectuale şi afective a acestora;
  • Să asigure integrarea copiilor în familia sa, aplicându-le un tratament egal cu al celorlalţi membri ai familiei;
  • Să asigure integrarea copiilor în viaţa socială;
  • Să contribuie la pregătirea reintegrării copiilor în familia lor naturală sau la integrarea acestora în familia adoptivă, după caz;
  • Să permită specialiştilor serviciului public specializat pentru protecţia copilului său organismului privat autorizat supravegherea activităţii sale profesionale şi evaluarea evoluţiei copiilor;
  • Să asigure continuitatea activităţii desfăşurate şi în perioada efectuării concediului legal de odihnă, cu excepţia cazului în care separarea de copiii plasaţi sau încredinţaţi pentru această perioadă este autorizată de către angajator;
  • Să păstreze confidenţialitatea informaţiilor pe care le primeşte cu privire la copii.
image
image
image
image
image
image
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net