Vremea în weekend. Cod portocaliu și galben de ploi. România va fi măturată de furtuni

Ultima actualizare:

    Până luni inclusiv țara noastră se va afla sub cod portocaliu și galben de furtuni. Vor fi ploi torențiale, descărcări electrice, vânt și grindină
Până luni inclusiv țara noastră se va afla sub cod portocaliu și galben de furtuni. Vor fi ploi torențiale, descărcări electrice, vânt și grindină

Dacă te întrebi cum va fi vremea în weekend, știrile nu sunt deloc bune. ANM a emis un cod galben și unul portocaliu de instabilitate atmosferică în întreaga țară. Până luni inclusiv, România va fi măturată de ploi torențiale, de vânt puternic și, pe alocuri, de grindină. Anumite zone vor fi inundate, iar riscul producerii de viituri este și el ridicat.

Meteorologii au anunţat că, vineri, cea mai mare parte a ţării se află sub cod portocaliu și cod galben de furtuni puternice, urmând a se înregistra precipitaţii care pot cumula 80 de litri pe metru pătrat, potrivit news.ro.

Potrivit ANM, de vineri până sâmbătă la ora 10.00, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi pe arii restrânse 40...50 l/mp. Va fi cod portocaliu, în intervalul 19 iunie, ora 12:00 – 20 iunie, ora 02:00, în Maramureş, Transilvania, Moldova, Dobrogea, estul şi nordul Munteniei, precum şi în zonele montane. „În după-amiaza zilei de vineri (19 iunie) şi în prima parte a nopţii de vineri spre sâmbătă (19/20 iunie), în Maramureş, Transilvania, Moldova, Dobrogea, estul şi nordul Munteniei, precum şi în zonele montane, vor fi intervale cu averse torenţiale şi se vor acumula cantităţi de apă de peste 40 l/mp şi pe arii restrânse, 50...80 l/mp. Vor fi şi vijelii, descărcări electrice şi grindină”, au mai transmis meteorologii.

Vreme instabilă și săptămâna viitoare

În intervalul 20 iunie, ora 10:00 – 22 iunie, ora 10:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp şi pe arii restrânse 40...60 l/mp. Meteorologii precizează că gradul de instabilitate atmosferică se va menţine accentuat în cea mai mare parte a ţării şi în prima parte a săptămânii viitoare.

Vremea în weekend ne va da mari bătăi de cap, mai ales dacă am plănuit să ieșim la iarbă verde, cu copiii în parc sau să plecăm la mare. Însă, dacă vrei, totuși, să te bucuri de timpul liber, ia cu tine o umbrelă solidă și o pelerină de ploaie. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net