Vremea la începutul lunii octombrie. Cât ne mai bucurăm de zile de vară

pensiune-eforie-nord.jpg

sezlonguri la mare toamna
Meteorologii ANM au publicat prognoza meteo până pe 14 octombrie. Sunt vești bune și vești proaste
FOTO: adevarul.ro

Zile de vară până în luna octombrie! Meteorologii ANM prognozează temperaturi de până la 32 de grade în Lunca Dunării până joi, 3 octombrie. Uite cât ne ne mai bucurăm de zile de vară! Când se răcește și când se anunță ploi.

Meteorologii ANM au publicat prognoza meteo până pe 14 octombrie. Sunt vești bune și vești proaste.

Cât ne mai bucurăm de zile de vară

Sunt temperaturi de 28 – 30 de grade, astăzi, 30 septembrie, valori normale pentru lunile de vară. Și mâine, 1 octombrie, vor fi temperaturi mai mari decât ar fi normal pentru începutul lunii octombrie, 28 – 30 de grade în sud, 26 – 27 de grade în nord. Doar la malul mării sunt temperaturi mai mici, în jur de 20 – 22 de grade.

Însă, de joi, 3 octombrie, în țara noastră intră în forță un val de aer polar care va schimba radical vremea. Se va răci în toată țara și vor fi precipitații.

Vremea la începutul lunii octombrie

  • În zilele de 3 și 4 octombrie, se va răci brusc în toată țara. În Banat și Crișana, temperaturile vor coborî de la 28 de grade, la 14 grade. În Transilvania, Maramureș și Moldova, din 3 octombrie se vor înregistra în jur de 14 grade, o scădere de la 26 de grade.
  • În Dobrogea, până în 4 octombrie va fi mai cald decât ar fi normal pentru această perioadă: 23 – 26 de grade. Se va răci după 3 octombrie și nu vor fi mai mult de 16 – 18 grade.
  • În sudul țării, vremea va fi nefiresc de caldă până joi, 3 octombrie, în jur de 28 -30 de grade. Valul de aer polar ajunge în sud din 3 octombrie și sunt prognozate valori de 16 grade. Meteorologii estimează că vor fi posibile ploi n fiecare zi, dar mai importante cantitativ în jurul datei de 4 octombrie.
  • La munte, până pe 2 octombrie vor fi în jur de 18 grade, apoi în jur de 9 grade.
  • Meteorologii ANM spun că în toată țara vor fi condiții de ploaie aproape în fiecare zi după 2 octombrie, dar mai importante cantitativ în 3 octombrie, iar în Moldova între 2 și 5 octombrie.
  • Vremea va rămâne rece până pe 14 octombrie, spun meteorologii ANM.

Citește și:

Este secetă severă. Nu a mai plouat de 66 de zile

Seceta din Bărăgan ne lasă fără cereale

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1