Vrei un câine de pază! Topul patrupedelor care te scapă de hoți

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Când vine vorba de paza locuinței, cele mai potrivite rase de câini nu sunt și cele mai agresive. La fel stau lucrurile și în ce privește protecția stăpânilor. Iar câinii de luptă nu sunt chiar cei mai buni paznici. Iată un top al blămoșilor care te scapă de hoți!

Simțul teritoriului, inteligență, agerimea sunt calitățile principale ale unui bun câine de pază. Abia mai apoi se pune problema agresivității, fie ea înăscută, fie dobândită în urma ședințelor de dresaj. Click! îți arată care sunt cei mai buni câini de pază și cum trebuie să interacționați cu aceștia.

Ciobănesc belgian Malinois

simeon stalpnicul png

Pe primul lor în top este Ciobănescul belgian Malinois, un câine de talie medie, care nu iese cu nimic în evidență la prima vedere. Nu este masiv, nu este câine de luptă, nu este deloc agresiv...fără motiv. Cu toate acestea, este cel mai de nădejde paznic al stăpânului și a familiei acestuia. Se spune despre Malionois că este câinele viitorului, datorită calităților care îl recomandă pentru orice tip de activitate, inclusiv cele de însoțire persoane cu dizabilități sau antidrog. Și când te gândești că inițial a fost selecționat drept câine de stână..

Ciobănesc caucazian

simeon stalpnicul png

Poate cel mai agresiv câine cu omul din câți există în prezent. Este un animal masiv, uriaș chiar, care impresionează în primul rând prin gabarit. De cele mai multe ori, nici nu mai e nevoie să latre: cine ar avea curajul să calce pe teritoriul pe păzit de acest ”urs” înfricoșător? Provine, așa cum spune și numele, din regiunea Munţilor Caucaz, fiind o rasă veche, ale cărei origini nici nu se mai cunosc. Sute de ani, ei au fost selecționați pentru pază într-o zonă istorică periculoasă, astfel că agresivitatea Ciobănescului Caucazian este înăscută și nu are nevoie de nici un fel de dresaj în acest sens. Din contră, puiul de Caucazian trebuie socializat de mic, pentru ca adultul de mai târziu să nu scape de sub control.

Cane Corso

simeon stalpnicul png

Cane Corso este o rasă modernă dar cu rădăcini străvechi, prin câinii de luptă ai romanilor. Strămoșii lui Cane Corso erau folosiţi atât în bătălii, cât şi în arene unde luptau cu gladiatori sau cu animale sălbatice. Este mult mai atletic, rezistent la efort şi agil decât alte rase de molossoizi europeni precum dogul de Bordeaux, mastino napoletano, mastiff-ul englez sau cel spaniol, fapt care îl plasează pe Cane Corso în topul celor mai buni câini de pază și apărare.

Dog argentinian

simeon stalpnicul png

Chinologul argentinian Antonio Nores Martinez a avut un vis ambiţios:  să creeze de la zero o rasă de câini capabilă să înfrunte mistreţii şi pumele din sălbăticia pampasului, scrie descopera.ro. Rezultatul muncii sale a fost încă și mai spectaculos: un câine alb, deosebit de atletic, dârz, capabil să țină piept atât animalelor sălbatice, cât și infractorilor, fie ei chiar și înarmați. Dogul argentinian are nevoie de o mână fermă și de dresaj timpuriu pentru a nu deveni o armă extrem de periculoasă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net