Vrei să pleci din țară? Unde se poate face testul COVID-19 la cerere și cât costă acesta

testare-bucuresteni.jpg

În programul”Testăm pentru București”, s-au prelevat probe pentru 4.600 de persoane
În programul”Testăm pentru București”, s-au prelevat probe pentru 4.600 de persoane
Foto: ASSMB

Unele ţări europene au început să condiţioneze intrarea pe teritoriul lor fără obișnuita carantină, dacă doritorii acceptă efectuarea în prealabil a unui test pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 care provoacă boala COVID-19.

Românii care vor să plece în vacanţă într-o ţară europeană şi li se ce efectuarea în prealabil a unor teste COVID-19, pot face această analiză medicală în clinicile private din România. Testul care pune diagnosticul de COVID-19 este RT- PCR. Astfel de teste sunt disponibile, la cerere, în mai multe reţele de sănătate şi clinici private, la preţuri asemănătoare. 

Testele se fac doar personelor fără simptome de îmbolnăvire 

Astfel, reţeaua Synevo efectuează restări RT-PCR în 31 de centre din 25 de oraşe din ţară. În prealabil este nevoie de o programare, iar aceasta poate fi făcută de luni până vineri  în intervalul 7.00-18.00, iar prelevarea probelor se face printr-un simplu exsudat nasofaringian.   

Cât costă testele și unde pot fi efectuate

Costul unui test este de 285 de lei şi rezultatele vin în maximul 72 de ore de la momentul recoltării. Rezultatele pot fi disponibile online şi trimise şi DSP-urilor, potrivit normelor în vigoare, fie că sunt negative, fie că sunt pozitive. Testele se fac doar persoanelor fără simptome. 

Centre Synevo în care sunt disponibile testele RT-PCR sunt amplasate în oraşele: Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Bistriţa, Braşov, Bucureşti, Buzău, Cluj, Constanţa, Craiova, Deva, Galaţi, Iaşi, Miercurea Ciuc, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Sf. Gheorghe, Sibiu, Suceava, Târgu Mureş şi Timişoara, informează adevarul.ro. 

Reţeaua de sănătate Regina Maria a anunţat, la rândul ei, că a deschis un program de testare la cerere pentru RT-PCR. Programările se pot face, zilnic, în clinicile reţelei în intervalul orar 12.00-16.45, costul unui test fiind de 340 de lei. Rezultatele vin în maximum 72 de ore de la recoltare. Sunt admise la recoltare doar persoanele care nu au simptomatologie sugestivă.   

Clinicile Intermedicas Concierge Medical şi Policlinica Sala Palatului, membre ale Asociaţiei Medicilor Independenţi, efectuează teste COVID-19 la preţul de 350 de lei. Este nevoie de o programare prealabilă, iar rezultatele sunt gata în 1- 3 zile lucrătoare şi trimise prin e-mail. În cazul în care rezultatul testului este pozitiv, pacientul va fi contactat de către un medic şi ajutat să gestioneze situaţia. 

 

 

 


 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1