Vrei să mergi la plajă? Fă-ţi o programare!

Ultima actualizare:

    Fie că au șezlonguri sau nu, plajele din  Franța sunt împărțite în zone, astfel  încât turiștii să nu se înghesuie
Fie că au șezlonguri sau nu, plajele din Franța sunt împărțite în zone, astfel încât turiștii să nu se înghesuie

Sezonul estival 2020 a început cu întârziere şi cu sfială. La 1 iunie s-au deschis plajele pe litoralul românesc, s-au reluat călătoriile în scop turistic cu autocarul, iar de azi, cei care se întorc din ţări precum Grecia sau Bulgaria nu mai trebuie să intre în izolare sau carantină. În sfârşit, poate să înceapă vacanţa! Totuşi, şi aici, avem reguli de respectat.

Vacanţele din acest an vor fi complet diferite faţă de cum eram obişnuiţi. Peste tot vom avea de respectat reguli, atât în autocare şi avioane, cât şi în hoteluri sau la plajă. Pe litoralul românesc, şezlongurile vor fi aşezate la distanţă de 2 metri unul faţă de altul, dacă sunt ocupate de persoane din familii diferite.

În Grecia, administratorii de plaje  dezinfectează șezlongurile înainte de a le închiria
În Grecia, administratorii de plaje dezinfectează șezlongurile înainte de a le închiria

Astfel, accesul pe plajă va fi „în limita locurilor disponibile”. Potrivit economica.net, vă puteţi rezerva un loc telefonic sau online, astfel încât să nu aveţi surprize. Accesul va fi asigurat prin puncte de intrare clar semnalizate, vor fi stabilite culoare de intrare şi ieşire, sezlongurile vor fi dezinfectate după fiecare utilizare, iar servirea cu răcoritoare se va face de către personalul plajei, fără deplasarea clienţilor în zonele de servire.

La terasă nu au voie să stea  decât câte 4 persoane la masă
La terasă nu au voie să stea decât câte 4 persoane la masă

Aceeaşi distanţă trebuie să respecte şi turiştii care vin cu prosopul la plajele publice. Sunt reguli şi la terase: mesele sunt aşezate la distanţă, pot sta maximum 4 persoane la o masă, dacă nu sunt din aceeaşi familie, iar în interior, la toalete, clienţii trebuie să poarte mască.

Weekendul trecut s-au reluat şi primele curse cu autocarul. Turiştilor li se face instructajul încă de la îmbarcare: trebuie să poarte mască pe tot parcursul călătoriei, să-şi dezinfecteze mâinile la intrare şi să treacă printr-un triaj epidemiologic.

Au repornit vacanțele  cu autocarul, dar  în condiții stricte
Au repornit vacanțele cu autocarul, dar în condiții stricte

Există riscul să-şi rateze sejurul şi să se întoarcă acasă cu bagajul, banii urmând să fie, cumva, recuperaţi sau să se reprogrameze vacanţa. De azi, putem merge fără griji în ţări precum Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Confederaţia Elveţiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria. La întoarcere, nu va trebui să intrăm în izolare sau în carantină. Se vor relua şi zborurile către aceste destinaţii, cu toate că românii sunt încă reticenţi la călătoriile cu avionul. În Bulgaria, trebuie să vă luaţi adio de la clasicul bufet suedez, care va fi înlocuit de meniul a la carte, iar accesul în restaurante se permite în mai multe serii. Grecii anunţă că fiecare hotel va avea la dispoziţie un medic de gardă, iar pe plaje vor fi impuse reguli de distanţare.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net