Vrei să intri în Cazinoul Constanța? Doar pe semnătură! Imagini dezolante

Ultima actualizare:

    Turiştii riscă în orice moment să se trezească cu tencuiala în cap
Turiştii riscă în orice moment să se trezească cu tencuiala în cap

Cazinoul Constanţa, cel mai frumos edificiu Art Nouveau din România, a ajuns un dezastru. Zidurile sunt impregnate de igrasie, mucegai şi umezeală, iar ca să intri trebuie să dai o semnătură că ştii la ce riscuri te expui.

Pe interior, Cazinoul din Constanţa arată şi mai rău decât pe exterior. Decoraţiunile pereţilor sunt cuprinse de licheni care au crescut precum nişte grădini verticale, zidurile sunt pline de crăpături prin care intră păsările, podeaua este acoperită de un strat gros de găinaţ, iar vitraliile sunt sparte.


    Pereţii sunt mucegăiţi  şi plini de licheni
Pereţii sunt mucegăiţi şi plini de licheni

„Când zidurile sunt verzi este semn că apa s-a infiltrat în structură şi a mâncat tencuiala, ceea ce afectează siguranţa clădirii“, sunt de părere specialişti în construcţie, citaţi de adevarul.ro.Ravagiile făcute de paragina în care monumentul de arhitectură se află de ani de zile au putut fi văzute „în toată splendoarea“ la turul organizat de Ziua Mondială Art Nouveau (10 iunie) de Institutul Naţional al Patrimoniului. Ca să intre în Cazinou, fiecare per­­soană a semnat o declaraţie pe proprie răspundere în semn că a luat la cunoştinţă despre riscurile la care se supune intrând într-o clădire cu „avarii grave“.

De-a lungul timpului, Cazinoul a fost localul jocurilor de noroc, apoi spital de campanie în perioada războaielor, restaurant, sală pentru şedinţele municipalităţii, apoi a fost concesionat de administraţia Radu Mazăre unei firme israeliene care l-a abandonat. După mai multe pasări de la autoritatea locală la cea centrală şi viceversa, monumentul se află în portofoliul Companiei Naţionale de Investiţii, captiv într-un şir nesfârşit de contestaţii la contestaţii şi de reevaluări ale ofertelor de la licitaţia publică de reabilitare. „Suntem la a treia licitaţie, stăm cu banii blocaţi, 10 milioane euro, mi-nchipuiam că e greu să faci rost de bani, nu să-i cheltuieşti. În trei luni încheiem cu licitaţia, firma se apucă de lucru, iar în 24 de luni trebuie să încheie lucrările. Vă asigur de un lucru: Cazinoul va fi renovat în timpul mandatului meu“, declara  primarul Decebal Făgădău.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net