Vot de blam pentru medicii de la Sanador, în cazul băieţelului mort

medici-chirurgi.jpg

Medicii sunt în operaţie
Medicii care l-au operat pe băieţelul de 1 an şi 10 luni au primit vot de blam
foto: captura Facebook

Colegiul Medicilor din Bucureşti a decis sancţionarea prin „vot de blam” a medicilor de la Sanador care l-au operat şi l-au monitorizat pe băieţelul de 1 an şi 10 luni care a murit, în luna octombrie 2018, în urma unei operaţii de hernie inghinală. Decizia poate fi atacată atât de doctorii sancţionaţi cât şi de familia copilului.

Colegiul Medicilor a concluzionat că monitorizarea postoperatorie ar fi trebuit să includă explorări imagistice şi biologice într-o secţie de Terapie Intensivă pe o perioadă mai îndelungată, având în vedere comobrbidităţile preexistente ale copilului.

"Din punct de vedere al organizării activităţii medicale a spitalului, considerăm că nu a fost asigurată continuitatea activităţii medicale în gardă, conform legii, în ceea ce priveşte monitorizarea chirurgicală pediatrică", se arată arată în concluziile comisiei de Disciplină, citate de Mediafax.

Astfel, în urma anchetei Colegiului Medicilor din Capitală, s-a decis sancţionarea prin vot de blam medicilor chirurgi care au realizat actul operator şi monitorizarea postoperatorie a copilului, a echipei de Anestezie şi Terapie Intensivă participantă la monitorizarea postoperatorie a pacientului şi sancţionarea echipei de Pediatrie care l-a monitorizat.

Ce înseamnă sancţiunea primită de medicii de la Sanador

„Votul de blam este o sancţiune gravă la colegiul medicilor şi cu toate că este derizorie în ochii cititotului, de fapt îl împiedică pe medicul care a primit aceaastă sancţiune să participe la orice concurs de promovare în profesie de acum înainte, pe perioada pe care este dată sancţiunea”, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor din România, Dr. Gheorghe Borcean. 

Medicul a mai precizat că este posibil ca această sancţiune să fie  contestată şi în acest caz va intra în jurisdicţia Comisie de Disciplină a Colegiului Mediclior din România.

Sanador precizează că în acest caz s-au respectat practicile internaţionale. ”Cercetarea internă demarată de managementul Spitalului Clinic Sanador indică faptul că nevoile medicale intra şi post-operatorii ale pacientului nostru au fost adresate în acord cu practicile curente din chirurgia pediatrică internaţională”, a transmis Sanador printr-un comunicat.

Ştefan a murit după operaţia de hernie inghinală

Reamintim că Ştefan, băieţelul de 1 an şi 10 luni a murit în noaptea de 20 spre 21 octombrie 2018, după o operație de hernie înghinală, făcută la Spitalul Sanador  din București.

Medicii legişti au spus atunci că decesul a survenit în urma unei hemoragii interne nedescoperite la timp.

După ce şi-au pierdut fiul, părinţii au cerut să li se facă dreptate.

În acest moment este în curs şi o anchetă penală.

Loading...

Citește și

  • spitalul sanador

    Andreea Bălan a născut prin cezariană o fetiță perfect sănătoasă luni, 4 martie, la Spitalul Sanador din Capitală. În timpul operației au apărut însă niște complicații, iar solista a suderit un stop cardio-respirator. Reprezentanții spitalului au declarat, marți, că fost vorba despre un incident obstetrical major, care a fost bine gestionat de echipa medicală, operația fiind considerată ”un succes medical”.

  • andreea balan la spitalul sanador

    Andreea Bălan se simte mai bine după ce luni, 4 martie, a trecut pe lângă moarte. Artista a suferit un stop cardio-respirator în timpul operaţiei de cezarină și a fost resuscitată de urgență. Medicii au reușit s-o stabilizeze abia marți, iar miercuri artista a ieșit de la Terapie Intensivă.