Vorbeşti la telefon la volan? 2.900 de lei amendă şi adio permis pe o lună!

7-act-34445130_xl.jpg

Şoferii care vor fi prinşi de trei ori în şase luni vor fi aspru sancţionaţi
Citeste tot despre: 

Poliţişii vor măsuri cât mai aspre pentru şoferi! Consideră că amenda pentru vorbitul la volan în timp ce conduc nu este suficientă şi că ar fi bine să rămână fără permis dacă sunt prinşi de mai multe ori. Propunerea se află într-un proiect aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului de Interne.

Folosirea telefonului mobil la volan va fi sancţionată drastic. Un proiect de lege, pus în dezbatere publică de Ministerul de Interne, prevede amenzi uriaşe pentru cei care butonează, în timp ce conduc, tablete, telefoane sau orice alte dispozitive cu funcţii de înregistrare, redare text, foto sau video. Ceea ce înseamnă inclusiv folosirea aplicaţiei Waze, care se află acum instalată pe mai toate telefoanele şoferilor.

Ca să funcţioneze, conducătorii auto trebuie să raporteze în timp real dacă văd o groapă periculoasă, dacă e radar, aglomeraţie sau accident. Sancţiunea celor prinşi că butonează în mers este între 1.305 şi 2.900 de lei, dar şi reţinerea permisului de conducere pentru o lună. Asta dacă sunt opriţi de poliţişti şi amendaţi de trei ori în şase luni pentru această abatere. Şi nu este singura contravenţie care îi poate lăsa pietoni. Spre exemplu, staţionarea neregulamentară, depăşirea prin loc interzis, neacordarea de prioritate, viteza şi alte câteva contravenţii, dacă au la bază şi utilizarea dispozitivelor mobile, vor duce la reţinerea permisului.

An de an, oamenii legii dau până la 50.000 de amenzi pentru acest tip de încălcare a legii. În prezent, amenda este de maximum 435 de lei. Proiectul se află în dezbatere publică până pe 30 ianuarie, iar modificările legislative vor intra în vigoare în termen de 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1