Virgil Musta critică aspru lipsa programelor reale de prevenţie a apariţiei bolilor în România

Ultima actualizare:

    Virgil Musta a vindecat aproape 500 de pacienţi infectaţi cu noul virus Foto Arhivă personală
Virgil Musta a vindecat aproape 500 de pacienţi infectaţi cu noul virus Foto Arhivă personală

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, care a tratat şi vindecat aproape 500 de pacienţi cu Covid - 19, a făcut un bilanţ al pandemiei de coronavirus, după primele două săptămâni de relaxare. El a precizat că în România pandemia este ținută sub control și a menționat că respectarea regulilor de igienă și de distanțare socială rămâne, în continuare, la fel de importantă. În plus, el a adresat și subiectul lipsei programelor de prevenție a bolilor. Iată mesajul integral al medicului Virgil Musta.

Doctorul Virgil Musta de la Timişoara a făcut, duminică, pe Facebook un bilanţ, după primele două săptămâni de relaxare a măsurilor pentru împiedicarea răspândirii Covid - 19. Iată care au fost principalele idei pe care le-a enunțat cel care a vindecat aproape 500 de persoane infecgtate cu noul virus gripal. 

În ultimele trei luni de zile întraga omenire a trecut printr-o experiență dramatică care va redefini cu siguranță termenul de normalitate.

În România pandemia a fost ținută sub control datorită oamenilor care, în general, au respectat regulile impuse de autorități. Totuși este important ca aceste reguli să fie mențiunte pentru ca panta îmbolnăvirilor să rămână una controlabilă și descendentă! 

Medicul a prezentat un bilanţ al cazurilor de Covid -19 înregistrate la nivel global şi la nivel naţional sau judeţean. La Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara mai sunt internate doar 18 cazuri cu Covid - 19 şi niciunul la Terapie Intensivă.

Virgil Nasta: "Populația noastră prezintă numeroase boli cronice la vârste mai mici ca în alte țări"

El a prezentat și o statistică realizată într-o clinică din Timișoara în care sunt creionate caracteristicile bolnavilor de coronavirus. "Cei care au decedat au avut cel puţin o boală asociată, cel mai frecvent fiind o boala cardiovasculară, apoi diabet şi obezitate. În România, vârsta medie de deces a fost mai mică decât cea din ţările vestice, ceea ce ne arată faptul că populaţia noastră prezintă numeroase boli cronice la vârste nu aşa de înaintate ca în acele ţări. Acest lucru se cunoştea deja, dar într-un context ca acesta a devenit automat un factor de risc major pentru toate acele persoane”, a mai scris Musta.

Virgil Nasta a vorbit şi despre lipsa programelor reale de prevenţie a bolilor în România. ”Această situaţie de la noi se datorează mai multor factori, eu menţionez aici în primul rând lipsa programelor reale personalizate de prevenţie a apariţiei acestor boli, precum şi educaţia pentru sănătate deficitară. Bolile pe care deja le avem, necontrolate, ne pot aduce mai multe necazuri decât am avut până acum cu noul coronavirus. Va trebui să găsim în continuare echilibrul între tratarea la timp a oricăror probleme de sănătate pe care le avem şi protejarea în continuare (cel puţin până la apariţia unui vaccin sigur şi eficient) de posibila infecţie cu SARS-CoV-2, care nu va dispărea curând”, mai spune Virgil Musta.

Citeşte şi 

Virgil Musta, medicul care a pus barieră coronavirusului, face un apel emoționant către români

De ce sunt mănușile o capcană. 10 sfaturi de la Virgil Musta, doctorul care a vindecat cei mai mulți români de coronavirus

image
image
image
image
image
image
justin wood rata wrinkle jpg
stop foto unsplash jpg
geci iarna barbati jpg
man at supermarket jpg
IPS Teodosie FOTO Calin Gavrilas jpg
printesa iraniana frumusete jpg
pensionar jpg
bebelus jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net