Viorica Dăncilă și-a depus candidatura pentru prezidențiale. «Nicio mamă să nu-i fie frică»

viorica-dancila-bec.jpeg

viorica dancila la sediul bec
Viorica Dăncilă și-a depus candidatura la sediul BEC joi, 19 septembrie
foto: Inquam Photos

Viorica Dăncilă și-a depus candidatura joi, 19 septembrie, pentru alegerile prezidențiale 2019. De emoție, Dăncilă a lăsat să-i scape o greșeală gramaticală din categoria celor care au făcut-o celebră. ”Nicio mamă să nu îi fie frică că nu va primi salariul”, a spus premierul la ieșirea din sediul BEC.

Viorica Dăncilă şi-a depus candidatura pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie. Actualul premier a ajuns la BEC în jurul prânzului, după ședința de Guvern. Președinta PSD a declarat, la ieșirea din sediul BEC, că a demonstrat că poate conduce un Guvern şi că ar fi primul preşedinte care a fost şi premier. Copleșită de emoții, Dăncilă a lăsat să-i scape o greșeală gramaticală.

"Voi fi un preşedinte care să susţină un pact pentru bunăstarea românilor, astfel că niciun pensionar să nu se teamă că pensia îi va fie tăiată, nicio mamă să nu îi fie frică că nu va primi salariul sau că îi va fi tăiată alocaţia copilului, nicio familie din această ţară să nu mai aibă frică că va veni un guvern care să ia măsuri de austeritate împotriva românilor", a spus Viorica Dăncilă, la ieşirea din sediul BEC.

Viorica Dăncilă a ales un costum negru, compus din fustă și un taior cu mânceci trei sferturi și bordură albă. Premierul României a fost însoțit la Biroul Electoral Central (BEC) de primarul Capitalei, Gabriela Firea, cu care s-a îmbrățișat călduros.

viorica-dancila-gabriela-firea.jpeg

viorica dancila se imbratiseaza cu gabriela firea
Viorica Dăncilă, susținută de Gabriela Firea la depunerea candidaturii pentru alegerile prezidențiale 2019
foto: Inquam Photos

 

Întrebată care sunt avantajele pe care le are în faţa celorlalţi candidaţi, Viorica Dăncilă a subliniat că iubeşte oamenii şi că a demonstrat că poate conduce un guvern.

"Iubesc oamenii, îmi place să stau în mijlocul lor, nu e important ce se întâmplă cu mine, că mă jignesc şi spun lucruri din ce în ce mai urâte, pentru mine e important ce se întâmplă cu femeile, copiii, bunicii. Îmi iubesc foarte mult ţara, de fiecare dată o reprezint cu demnitate.

Am demonstrat că pot conduce un guvern care are a doua cea mai mare creştere economică din Europa, că pot conduce preşedinţia rotativă a Consiliului UE şi să obţin succes pentru ţara mea, sunt premier, mereu voi avea în vedere şi activitatea guvernamentală indiferent de culoarea politică. Aş fi primul preşedinte care a deţinut şi funcţia de premier", a afirmat Dăncilă, conform Digi 24.

Cele mai populare greșeli ale Vioricăi Dăncilă de când este premier

  • În cadrul unei şedinte de guvern, a spus 20-20 în loc de 2020: "Tot astăzi adoptăm în perspectiva Euro douăzeci-douăzeci şi hotărârea Guvernului".
  • A spus de şase ori „imunoglobină” în loc de „imunoglobulină”, în timpul unei şedinţe a Executivului.
  • La întâlnirea cu premierul Benjamin Netanyahu, singurul răspuns pe care premierul Dăncilă l-a dat la o întrebare în limba engleză din partea omologului israelian a fost: “He, he”.
  • La întâlnirea cu Papa Francisc de la Vatican, Viorica Dăncila nu a învăţat în engleză formula de adresare către Suveranul Pontif, rostind: “Sfinţia Voastră, I am very glad for this opportunity”.
  • Întrebată de presă dacă îi este frică de o plângere penală, prim-ministrul a răspuns: „Orice om îi este teamă de o plângere penală”.

Citește și:

Premierul Viorica Dăncilă, despre greșelile de gramatică și de exprimare: ”Eram timorată”

Alegeri prezidențiale 2019. Paleologu: ”Mircea Diaconu este un actor bun în roluri de prost”

 

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1