Viorica Dăncilă recunoaște în cartea sa că Liviu Dragnea i-a cerut să-l scape din închisoare. ”Au spus că am trădat”

Ultima actualizare:

    Viorica Dăncilă consideră că nu l-a trădat pe Liviu Dragnea
Viorica Dăncilă consideră că nu l-a trădat pe Liviu Dragnea

Fostul premier Viorica Dăncilă urmează să publice o carte-interviu realizată în colaborare cu jurnalista Marga Nițu. A vorbit despre provocările perioadei în are a fost la Palatul Victoria, despre campaniile electorale din 2019, dar și despre relația cu Liviu Dragnea. Aceasta a recunoscut că fostul lider PSD i-a cerut să-l scape de închisoare, dar că ea nu a dorit să interfereze cu justiția.

”Viorica Dăncilă-Partea ei de adevăr”, așa se numește cartea pe care fostul premier urmează să o lanseze.

”Am vorbit despre multe dintre provocările perioadei în care am fost prim-ministru, inclusiv despre relația cu Liviu Dragnea, dar și despre campaniile electorale din 2019 și colaborarea cu cei care astăzi conduc PSD. Am fost și rămân social-democrată și un om de echipă, iar acesta e motivul principal pentru care am amânat lansarea acestui volum pentru perioada post-electorală. Sunt lucruri care trebuie spuse, fiindcă PSD nu se poate reclădi decât pe adevăr și pe analiza obiectivă a problemelor trecutului”, a scris Dăncilă pe pagina sa de Facebook.

Aceasta spune că că Dragnea i-a cerut la Scroviștea să dea amnistia și grațierea și că a fost considerată drept o trădătoare de către unii colegi, pentru că nu a dorit să semneze o asemenea lege.

Coperta cărții pe care o lansează Viorica Dăncilă
Coperta cărții pe care o lansează Viorica Dăncilă

„Îmi amintesc că eram la Scroviștea cu soțul meu, când au venit Paul Stănescu și Liviu Dragnea. Mi-au cerut amnistia și grațierea, care urma să fie introdusă de către un secretar de stat, fără a trece prin toate serviciile pentru avizare”, descrie Viorica Dăncilă momentul.

Fostul premier susține că deși a fost acuzat în partid că nu a dat amnistia și grațierea, nici un ministru nu i-a pus documentul pe masa Guvernului.

„Eu nu am dat, în calitate de prim-ministru, ordonanțe pe justiție. Eu am crezut că justiția nu trebuie să depindă de politic și asta am spus-o de prima dată. Mulți m-au acuzat că nu am dat amnistia și grațierea. Au spus că am trădat. Însă, nu a fost nici un ministru care să-mi pună un act juridic de genul acesta în ședința de guvern”, mai spune Dăncilă.

Viorica Dăncilă: ”Eram urmărită de informatorii lui Liviu Dragnea”

Despre relația cu Liviu Dragnea, Dăncilă spune că acesta avea un „deficit de încredere” și că ea a fost înconjurată de „informatori”.

„Probabil, Liviu Dragnea voia să fie bine informat. Înaintea mea au fost dați jos doi premieri și gândește-te că pleca cu un deficit de încredere, iar din partea informatorilor nu cred că a fost numai exces de zel, cred că voiau să arate cât de importanți și utili sunt în fața șefului. A fost foarte greu pentru mine că eram urmărită. Liviu Dragnea avea oameni în jurul meu care îl informau tot ceea ce se întâmpla în guvern”, se destăinuie Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă: ”Paul Stănescu mi-a spus că mă va distruge”

Aceasta vorbește și despre relația pe care a avut-o cu membri din actuala conducere a Partidului Social Democrat.

Dăncilă spune că a fost amenințată de secretarul general al PSD, Paul Stănescu, care i-a spus că o va distruge, după ce a refuzat să demisioneze.

„Eram la Parlament, la Grupul PSD din Camera Deputaților, în birou, când a venit o delegație formată din Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Claudiu Manda, Dragoș Benea și Marian Oprișan, care mi-au spus că ar fi foarte bine să-mi dau demisia din funcția de președinte și să conducă ei partidul, ca o structură interimară, până la alegerile prezidențiale. Stănescu mi-a spus că nu trebuia să intru eu în turul doi al alegerilor, ci Dan Barna. Paul Stănescu mi-a spus: ai vrut să candidezi, n-ai vrut să lași pe alții să preia conducerea partidului, te voi distruge!”, susține Dăncilă.

Viorica Dăncilă: ”Marcel Ciolacu a venit plângând la mine acasă”

În carte este descris și momentul în care, după alegerile prezidențiale, acasă la Viorica Dăncilă a venit Marcel Ciolacu pentru a o convinge să demisioneze de la șefia PSD, urmând să primească în schimb un loc de parlamentar. 

„M-a sunat și Ciolacu și mi-a spus că trebuie să vorbim. A venit la mine acasă, unde a jucat o piesă de teatru foarte proastă. S-a așezat pe canapea și mi-a spus cu lacrimi în ochi că îi pare foarte rău de tot ceea ce s-a întâmplat. I-am făcut și un ceai de fructe, pentru că părea foarte afectat”, descrie Viorica Dăncilă scena.

Viorica Dăncilă: ”Regret ce s-a întâmplat pe 10 august”

Fostul premier vorbește și despre momentul 10 august, despre care spune că regretă că a plecat în concediu în timpul protestelor din Piața Victoriei unde oamenii au fost gazați și bătuți de jandarmi.

„Regret ce s-a întâmplat pe 10 august și sunt alături de toți cei care au suferit. Regret că nu am fost la guvern în seara aceea. Poate că, dacă eram la Palatul Victoria, alta ar fi fost situația. Nu am putut anticipa ce avea să se întâmple.”

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net