Viorica Dăncilă nu a ajuns la întâlnirea cu Jean-Claude Juncker. Cum a motivat întârzierea

Summitul "Inițiativa Celor Trei Mări", care trasează destinul energetic și de afaceri din următorii ani, a adus în România 9 șefi de stat și alte numeroase înalte personalități. Printre ele se află și președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker. Din păcate, acesta a fost lăsat singur la aeroport, acolo unde trebuia să fie întâmpinat de premierul Viorica Dăncilă. Numai că aceasta a întârziat, iar delegația a plecat.

Protocolul Guvernului României a fost informat de Reprezentanţa Delegaţiei Comisiei Europene în România că aeronava cu care se deplasează în România preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker va ateriza pe Aeroportul Băneasa, la ora 18.30, însă între timp, directorul Aeroportului Băneasa a anunțat că avionul ar putea ajunge mai devreme, așa că Dăncilă nu a mai ajuns la timp pentru a-l întâmpina. Juncker a fost dus la hotel de către SPP.

 

Precizările Guvernului

„Urmare a unor informații publicate în spațiul public referitoare la așa zisa întârziere a premierului Viorica Dăncilă la întâlnirea cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, Biroul de presă al Guvernului face următoarele precizări:

Protocolul Guvernului României a fost informat de Reprezentanța Delegației Comisiei Europene în România că aeronava cu care se deplasează în România președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker va ateriza pe Aeroportul Băneasa, la ora 18.30, informații confirmate de documentele oficiale primite de la Bruxelles.

Premierul Viorica Dăncilă a plecat la ora 17.30 de la Palatul Victoria spre Aeroportul Băneasa.

La ora 17.40, Protocolul Guvernului a fost anunțat de către directorul Aeroportului Băneasa că aeronava cu care vine în România președintele Comisiei Europene este posibil să aterizeze mai devreme decât ora anunțată inițial.

La ora 18.00, premierul Viorica Dăncilă a intrat în Aeroportul Băneasa.

Însă SPP a preluat în coloană oficială delegația președintelui Comisiei Europene de la scara avionului și a plecat spre hotelul la care urma să fie cazată.”

Loading...