Viorica Dăncilă, despre plecarea ALDE de la guvernare: «Pentru noi este de neînţeles»

viorica_dancila-premier-guvern.jpg

premierul viorica dancila
Viorica Dăncilă a comentat decizia ALDE de a se retrage de la guvernare
Foto: Facebook

La finalul ședinței de urgență a CExN PSD, Viorica Dăncilă a anunțat că liderii partidului au decis în unanimitate rămânerea la guvernare după ruperea alianței cu ALDE.

"Am convocat CEx în urma deciziei ALDE de a abandona responsabilitatea guvernării. În unanimitate, colegii au susţinut că trebuie să continuăm guvernarea. Avem responsabilitate faţă de cei care ne-au acordat votul în 2016, avem responsabilitate pentru implementarea programului de guvernare, o responsabilitate pe care ne-am asumat-o împreună cu ALDE, dar iată că trebuie să ducem mai departe, doar PSD. Vom continua guvernarea, vom implementa în continuare programul de guvernare, iar în eventualitatea în care ALDE decide demisia miniştrilor vor fi numiţi interimari", a declarat Viorica Dăncilă, într-o conferinţă de presă susţinută luni seară, după şedinţa CEx.

"Pentru noi, este o decizie de neînţeles din partea ALDE. Nu putem vorbi de restructurare, de un nou program de guvernare. Înţelegeam dacă era vorba de o candidatură. (...) Înţelegeam dacă ieşea din coaliţie pentru a-şi ridica partidul în sondaje, dar vedem că nu s-a întâmplat. Sunt lucruri pe care nu le înţelegem, dar important este care sunt următorii paşi şi ce putem face pentru România şi pentru români”, a spus preşedintele PSD.

"Are proiecte în ministerul pe care îl conduce şi eu cred că a dat dovadă de foarte multă responsabilitate. Dincolo de acţiunile de partid trebuie să avem în vedere ceea ce se întâmplă cu imaginea României pe plan extern. Din acest considerent doamna Mănescu a decis să rămână în Guvern. În eventualitatea în care ceilalţi miniştri ALDE îşi depun demisia, sunt miniştri în Guvern care vor prelua interimar funcţiile”, a mai spus Dăncilă, conform news.ro.

Vor fi propuşi interimari la Energie - Nicolae Bădălău, Mediu - Ioan Deneş, Relaţia cu Parlamentul - Radu Oprea.

Ea a precizat că PSD va negocia pentru a obţine majoritatea în Parlament şi că va folosi "toate pârghiile” pentru ca Guvernul să-şi ducă la capăt programul de guvernare.

Liderul PSD a precizat că partidul a considerat că "nu este timpul” ca partidul să se ocupe acum de o restructurare guvernamentală, prioritare fiind programul de guvernare şi alegerile prezidenţiale.

"Eu cred că dl preşedintele Călin Popescu Tăriceanu ştia despre modul în care este alcătuit Guvernul, atunci când a plecat cu PSD la guvernare. Probabil dacă schimbam venea cu un alt motiv şi de fiecare dată mai intervenea ceva. Cert este că ALDE a dorit să iasă de la guvernare şi să se alăture PRO România”, a spus Dăncilă.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni seară, că reprezentanţii formaţiunii au decis să renunţe la continuarea guvernării împreună cu PSD. El a anunţat că ALDE va rămâne în opoziţie, iar el îşi va prezenta demisia din funcţia de preşedinte al Senatului.

  • Călin Popescu Tăriceanu și Teodor Meleșcanu au condus delegația ALDE

    Jocurile politice nu se mai fac în vile misterioase, sedii de partid cufundate în întuneric și cu porți zăvorâte sau restaurante simandicoase. Acum un mare hotel din Capitală, Grand Mariott este locul în care se pune țara la cale. Reporterii Click! au văzut azi pe viu cum s-a scris istoria ruperii coaliției de guvernare PSD-ALDE și cum Tăriceanu a intrat președinte al Senatului și a ieșit simplu parlamentar