Viorica Dăncilă, despre casele lui Klaus Iohannis: «Şi eu am dat meditaţii, dar nu am cerut bani»

viorica_dancila-accesorii-coc-gene.jpg

Viorica Dăncilă (55 de ani) candidează la alegerile prezidențiale 2019
Viorica Dăncilă (55 de ani)
FOTO: adevarul.ro

Au mai rămas câteva zile până la turul doi al alegerilor prezidenţiale şi cei doi candidaţi pentru fotoliul de la Cotroceni nu contenesc cu replicile acide. Candidatul PSD Viorica Dăncilă susține că există diferenţe semnificative între situaţia imobilelor pe care le deţine ea şi cea a caselor preşedintelui Klaus Iohannis. În timp ce fostul premier spune în declaraţia de avere că şi-a cumpărat casele din veniturile obţinute în cei 9 ani ca europarlamentar, actualul şef de stat susţine că a investit în proprietăţi banii câştigaţi din meditaţii.

Hotărâtă să-l atace pe contracandidatul ei la președinția României, Klaus Iohannis, pe tema proprietăților imobiliare, Viorica Dăncilă a avut de justificat și ea, în fața jurnaliștilor, proveniența celor patru case pe care le deține împreună cu soțul ei.

"Este o mare diferenţă. Eu nu mi-am făcut casele din meditaţii, noi putem să justificăm fiecare casă, Klaus Iohannis ar fi trebuit să aibă 60.000 de ore de meditaţii probabil pe an ca să poată justifica”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Preşedintele PSD a dezvăluit că şi ea a dat meditaţii copiilor unor prieteni, dar şi unor copii „care nu aveau posibilităţi”, fără a cere bani. Viorica Dăncilă a explicat recent de unde a avut bani pentru cele patru case trecute în declaraţia de avere.

„Totul se poate justifică din declarația de avere. Am fost 9 ani europarlamentar, soțul meu din 1999 este director în cadrul unei companii mari, iar în acel an am început construcția unei case, care nici acum nu este finalizată. Una din locuințe este din partea mamei mele, care a decedat. O altă locuință este tot de la părinții mei. Mai este o casă a socrilor mei, o casă de țară, una modestă”, a explicat Viorica Dăncilă.

„Poate am avut ghinion să nu am şase case care să le iau din meditaţii. Eu tot ceea ce am făcut am făcut prin munca mea şi a soţului meu”, a spus Dăncilă, cu trimitere directă la contracandidatul ei, Klaus Iohannis, și la scandalul în care acesta a fost implicat în urmă cu mai mulți ani.

Viorica Dăncilă are mai mulți bani decât președintele Klaus Iohannis

În iunie 2019, politicienii și-au actualizat declarațiile de avere. Din ele reiese că premierul Viorica Dăncilă este mai bogată decât președintele Klaus Iohannis. Viorica Dăncilă deține trei terenuri, unul în Predeal, alte două, moştenite de la părinţi, în judeţul Dolj. Premierul mai deţine o casă în judeţul Dolj, două apartamente în Ploieşti şi Teleorman şi o casă de vacanţă în Predeal. Bijuteriile premierului, inele, cercei, pandantive, broşe, valorează 5.000 de euro. În conturi, Viorica Dăncilă are 63.000 euro, 428.000 lei şi 17.000 dolari, iar 40.000 lei a investit în pensii private.

Trei case și două apartamente deține la Sibiu cuplul prezidențial, cumpărate sau dobândite prin donație între 1992 și 2007, nicio mașină sau alte mijloace de transport și nici bunuri sub formă de bijuterii sau ceasuri prețioase - asta reiese din declarația de avere completată de Klaus Iohannis la începutul lunii iunie 2019 și publicată pe site-ul Administrației Prezidențiale.

 

Citeşte şi:

 

Cât au câștigat anul trecut președintele Klaus Iohannis și soția sa din salarii și chirii

Cine sunt cei mai bogați politicieni din România. Premierul are mai mulți bani decât președintele

 

 

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1