Viorel Hrebenciuc iese de după gratii. Dar nu scapă de arest

Ultima actualizare:

    Viorel Hrebenciuc a fost arestat preventiv în octombrie 2014
Viorel Hrebenciuc a fost arestat preventiv în octombrie 2014

Viorel Hrebenciuc va fi scos din penitenciar şi plasat în arest la domiciliu. Asta după ce instanţa supremă a decis definitiv, azi, să înlocuiască măsura preventivă luată în cazul fostului deputat, în dosarul retrocedării ilegale de păduri.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins contestaţia procurorilor DNA şi a menţinut decizia din 18 martie prin care judecătorul de drepturi şi libertăţi de la instanţa supremă a schimbat măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul lui Viorel Hrebenciuc.

A stat cinci luni la Rahova

Decizia este definitivă, Viorel Hrebenciuc urmând să plece din Penitenciarul Rahova, unde a stat în arest, acasă. Hrebenciuc a stat în arest preventiv din 29 octombrie 2014.

Potrivit anchetatorilor, Viorel Hrebenciuc este acuzat de constituirea unui grup infracţional prin care urmărea să obţină venituri prin cumpărare de influenţă sau folosirea funcţiilor.

A constitut un grup infracțional și a păgubit Romsilva

Dosarul vizează retrocedarea a peste 43.000 de hectare de pădure în judeţul Bacău, în baza unor decizii ilegale ale unor judecători, cu implicarea unor parlamentari, pentru obţinerea ilegală a unor sume mari de bani. Grupul infracţional ar fi folosit inclusiv firme off-shore pentru a ascunde provenienţa banilor.

Păgubită în acest caz este Romsilva, care a pierdut aproape 304 milioane de euro după ce Sturdza a reuşit să intre în posesia celor peste 43.000 de hectare de pădure.

Mai este cercetat într-un dosar

Viorel Hrebenciuc este cercetat în continuare într-un dosar desprins din cel al retrocedărilor, pentru instigarea deputaţilor Ilie Sârbu şi Dan Şova la traficarea influenţei şi instigare la cumpărare de influenţă a lui Dan Şova.

Și Cristian David, fostul ministru de intrene, află azi dacă dă celula din Arestul Central pe vila sa luxoasă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net