Violenţele de la protestul Diasporei, dezbătute în Parlamentul European

Ultima actualizare:

    Philippe Lamberts, președintele Grupului Verzilor, condamnă violențele jandarmilor
Philippe Lamberts, președintele Grupului Verzilor, condamnă violențele jandarmilor

Violențele de la protestul din 10 august de la Bucureşti au făcut înconjurul lumii. Toată lumea a privit cu groază cum oameni pașnici au fost gazați și bătuți de către jandarmi, în Piața Victoriei. Parlamentarii europeni nu au rămas nici ei indiferenți și au stabilit ca represaliile să fie discute pe 1 octombrie.

Violenţele vor fi dezbătute la începutul lunii octombrie în plenul Parlamentului European, a precizat Grupul Verzilor/Alianţa Liberă Europeană din PE, care a cerut această dezbatere despre "statul de drept în România".

Decizia organizării acestei discuții a fost luată ieri, 6 septembrie, la Conferinţa Preşedinţilor, din care fac parte liderii grupurilor politice din Parlamentul European. Dezbaterea ar urma să aibă loc pe 1 octombrie, în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg din 1-4 octombrie.

Viorica Dăncilă va fi prezentă la dezbatere

”Folosirea violenţei de către forţele de ordine române împotriva protestatarilor paşnici este inacceptabilă. Suntem alături de toţii românii în lupta împotriva corupţiei. Cred cu tărie în dreptul la libertatea discursului şi de adunare paşnică şi în lupta împotriva corupţiei, şi de aceea am solicitat o dezbatere privind statul de drept în România. Membrii Parlamentului European trebuie să arate că sunt de partea poporului român şi că apără valorile europene precum democraţia, statul de drept şi dreptul la libertatea discursului”, a declarat, Philippe Lamberts, preşedintele Grupul Verzilor, pentru Agerpres.

Potrivit unor surse, este posibil ca premierul Viorica Dăncilă să fie prezentă în Parlamentul European pentru această dezbatere.

image
image
image
image
image
image
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net