Violenţe la mitingul diasporei; 452 de persoane au fost rănite

poza.jpg

Violenţele din Piaţa Victoriei au căpătat proporţii
Foto:Octav Ganea/Inquam Photos

Protestul din Piaţa Victoriei nu a fost lipsit de violenţe. Întunericul a adus cu sine înteţirea violenţelor, jandarmii fiind nevoiţi să apleze la tunurile cu apă şi la gazele lacrimogene. Atmosfera a fost, totuşi, destul de tensionată şi în timpul zilei. O protestatară în scaun cu rotile a fost implicată într-un accident, rămănând întinsă pe asfalt pentru o bună perioadă de timp.

Protestatara susține că s-a agățat de un jandarm, pentru a se proteja, moment în care a căzut din scaunul cu rotile. Lângă ea a sosit un echipaj medical cu o targă, însă aceasta a refuzat să primească îngrijiri medicale și să fie preluată pe targă. Ea a rămas în Piaţa Victoriei, continuând să protesteze, în ciuda faptului că a suferit câteva zgârieturi. 

9019669d-femeie-scaun-cu-rotile-2.jpg

Femeia a refuzat să fie transportată la spital

La ora 21, aproximativ 100.000 de persoane prezente în Piaţa Victoriei au aprins lanternele telefoanelor, în timp ce au scandat „Hoţii, „Demisia“. Pe clădirea Guvernului a fost proiectat mesajul „Jos Guvernul“. În intervalul 20.00-21.00 pompierii SMURD au acordat asistenţă medicală unui număr de 61 de persoane, potrivit adevarul.ro. Jandarmeria a explicat decizia de a folosi tunul cu apă asupra protestatarilor. „Se aruncă cu borduri, cu obiecte pirotehnice, cu bare metalice, care pun în pericol siguranţa tuturor. Nu ne dorim o intervenţie în forţă, dar anumite reacţii nasc alte reacţii legale. Dacă aceste lucruri nu se vor opri vor di puse în pericol siguranţa persoanelor şi ordinea publică şi vom fi nevoiţi să folosim toate mijloacele pe care le avem în dotare“, a declarat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Capitalei.

Loading...
 
 

Citește și

  • miting diaspora

    Noi incidente au avut loc în Piaţa Victoriei, unii protestatari au forţat gardurile în zona din faţa Guvernului şi au aruncat cu diverse obiecte, în special sticle de plastic. Nici scutierii nu au stat cu mâinile în sân. Ei au ripostat cu grenade cu gaze lacrimogene şi cu tunul cu apă. Mai multe persoane au avut nevoie de ajutor medical.

  • protest diaspora in piata victoriei

    Vineri, 10 august, are loc mitingul Diaspora 2018, unde sunt așteptați sute de mii de oameni de peste hotare, în Piața Victoriei, începând cu ora 15:00. În timp ce românii din Diaspora intrau în țară pentru a participa la eveniment, Jandarmeria Română anunța că se va pregăti temeinic pentru miting: vor scoate pe străzi inclusiv cavaleria, unităţile canine şi dispozitivele de blocare a străzilor, pentru ca protestul să se desfășoare în condiții optime.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1