Vieți distruse pe șosele în zi de sărbătoare

Ultima actualizare:

    În urma cumplitului accident de pe DN2 și-au pierdut viața 3 persoane
În urma cumplitului accident de pe DN2 și-au pierdut viața 3 persoane

Medici, pompieri, elicopter SMURD, Planul roşu de intervenţie, toate acestea s-au întâmplat în primele două zile ale acestui Craciun, pe şoselele din România. Şase persoane au murit în patru accidente cumplite, unul petrecut în judeţul Ialomiţa, iar două în Argeş.

Tragedie în prima zi de Crăciun pe DN2. Trei persoane au murit şi alte patru au fost rănite, după ce două autoturisme s-au ciocnit frontal în judeţul Ialomiţa, din cazua unei depăşiri neregulamentare. Autorităţile au activat Planul roşu de intervenţie, unul dintre răniţi fiind preluat de elicopterul SMURD pentru a fi dus la un spital din Bucureşti, scrie adevarul.ro. Miercuri după-amiază, un Opel cu numere de Bacău care circula dinspre Urziceni către Buzău a pătruns pe contrasens şi a izbit frontal un Renault Clio cu numere de Italia. Coliziunea a fost nimicitoare. Trei persoane din Opel au fost proiectate pe câmp, impactul fiindu-le fatal, iar alte patru persoane au fost grav rănite. Una dintre victime, aflată în stare critică, a fost preluată cu un elicopter SMURD şi dusă la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Alte două victime au fost aduse la unităţi medicale în Capitală, o alta primind îngrijiri la spitalul din Urziceni. ”A fost activat planul roşu, au fost trimise mai multe echipaje SMURD şi de la Ambulanţă, plus elicopterul SMURD Bucureşti la faţa locului. Din păcate, s-a constatat decesul a trei persoane care aveau leziuni incompatibile cu viaţa, deci nu puteau fi resuscitate”, a declarat Raed Arafat, şeful DSU şi secretar de stat în MAI. 

​În judeţul Argeş, secretarul general al ALDE şi fost ministru al Economiei, Daniel Chiţoiu, a fost implicat într-un accident soldat cu un mort. Evenimentul s-a produs ieri, în jurul orei 12.00, pe DN7, în comuna Cotmeana, satul Zamfireşti, pe drumul între Vâlcea şi Piteşti. Unui şofer de 70 de ani, aflat la volanul unei maşini Dacia Logan, i s-a făcut rău şi a scăpat autoturismul pe contrasens, unde a intrat într-un alt autoturism. La volanul maşinii lovite, marca Audi, se afla fostul ministru al Economiei Daniel Chiţoiu. Şoferul de 70 de ani a decedat în urma accidentului, iar alte două persoane au fost rănite în urma impactului. Daniel Chiţoiu a scăpat fără nici o leziune. Tot în Argeş, la Suseni, o tânără de 23 de ani a sfârşit tragic, în seara de Crăciun. Alexandra a murit pe loc într-un accident cumplit, provocat chiar de iubitul ei, scrie observator.tv. Fata era din comuna Suseni şi plecase spre Piteşti alături de iubit şi de fratele ei mai mic. Într-o curbă, maşina în care se aflau cei trei şi care era condusă de iubitul fetei a intrat pe contrsens şi s-a ciocnit cu un un autoturism, apoi a ieşit de pe carosabil şi s-a înfipt într-un pom.

În urma impactului, Alexandra a murit pe loc. Fratele ei, în vârstă de 15 ani, a fost rănit uşor, fiind pasager în spate. Şoferul care a provocat accidental a ajuns şi el în grija medicilor cu mai multe fracturi. 

În Cluj-Napoca, un adolescent de 16 ani a murit pe loc, într-un BMW zdrobit, după ce s-a izbit cu maşina de un cap de pod. Nenorocirea s-a produs ieri, în jurul orei 10.00, în apropiere de satul Pădureni. Poliţiştii spun că adolescentul se afla la volan, fără să aibă acest drept, iar într-o curbă a pierdut controlul asupra direcţiei şi s-a izbit de un cap de pod. În urma impactului, maşina a fost distrusă aproape în totalitate, iar şoferul a rămas prins între fiarele contorsionate. Medicii sosiţi sosiţi la fata locului l-au găsit pe acesta zdrobit între fiarele contorsionate ale autoturismului.

Titi Aur: Nimeni nu pleacă cu ideea că «astăzi o să mor» 

Pilotul expert în conducere defensivă, Titi Aur, a explicat la Digi24 de ce în ziua de Crăciun au murit mai mulți oameni decât media zilnică. Motivul nu este neapărat drumul rău sau vremea urâtă, ci șoferul care nu a făcut ceea ce trebuie. ”Regula rămâne doar una: conduceți defensiv. Defensiv înseamnă să te aperi și te aperi de ce ai putea greși tu, dar și de ce ar putea greși alții, asta înseamnă anticipăm-prevenim”, spune Titi Aur. Această zi depășește numărul de răniți zilnic în accidente pentru că cei care se urcă la volan, dar nici pasagerii, nu conștientizează că lor li se poate întâmpla. În aceste zile toată lumea este un pic euforică, nu neapărat sub influența alcoolului, toți se gândesc că merg la distracție, la tăiat porcul și fac greșeli aparent minore, banale: ”nu merg cu 100, merg cu 120, uite unii care mă încurcă, lasă că trec eu și depășesc”. Pentru a ajunge mai devreme cu 2-3 minute, șoferii riscă să rămână fără carnet sau fără viață.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net