VIDEO. Patru pui de urs, scoși cu forța din bârlog și aruncați în zăpadă. Făptașii, audiați

Ultima actualizare:

    foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Scene revoltătoare publicate pe Facebook de reprezentanții unei asociații pentru protecția animalelor, Casa lui Patrocle – Animal Rescue. În imaginile video se vede cum mai mulți bărbați scot patru pui de urs din bârlog, le verifică sexul, iar apoi îi aruncă în zăpadă, amuzându-se. Imaginile ar fi fost surprinse într-un ocol silvic privat din Harghita. Bărbații care apar în imagini au fost identificați și se află la audieri.

„Patru indivizi aflați pesemne într-o exploatare forestieră scot puii și-i manipulează brutal pentru a le identifica sexul! În loc să sune la 112 sau să anunțe Ocolul Silvic sau măcar să aibă reacții de oameni normali, ei fac din asta o distracție pe măsura minților și sufletelor limitate pe care le au! Nu se știe ce s-a întâmplat cu puii de urs”, au spus reprezentanții asociației, care au mai transmis că vor pune la dispoziția autorităților toate informațiile pe care le dețin.

Polițiștii de la IPJ Neamț i-au identificat pe bărbați și fac primele audieri. Aceștia încearcă să afle ce s-a întâmplat cu cei patru pui de urs care au fost scoși din bârlog, anunță Digi24.

„Am fost contactată de IPJ Neamț. Am pus la dispoziția lor toate infromațiile. Mi s-a spus că sunt deja la audieri și fac tot posibilul să afle ce s-a întâmplat cu puii, care este soarta lor. Sunt mai multe ipoteze. Am primit zeci de mesaje în care multe persoane mi-au spus că există un trafic real de pui de urs către piața din Rusia, dar nu putem verifica încă. Fondul forestier ar fi în Harghita. Bărbații sunt din Neamț. Din ce am înțeles toți au fost identificați și duși la audieri la Piatra Neamț”, a declarat la Digi24 reprezentanta ONG-lui Casa lui Patrocle.

Biologul Adrian Bîlbă a declarat la Digi24 că o variantă pentru care puii de urs au fost scoși din bârlogul lor și separați de ursoaică ar fi pentru a o descuraja să se mai întoarcă în zona unde are loc exploatarea forestieră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net