VIDEO. A nins pe Transfăgărășan! Uite cum e drumul spre Bâlea Lac

Ultima actualizare:

    Pe Transfăgărășan s-a depus un strat subire de zăpadă periculos pentru mașinile neechipate cu pneuri de iarnă
Pe Transfăgărășan s-a depus un strat subire de zăpadă periculos pentru mașinile neechipate cu pneuri de iarnă

A nins pe Transfăgărășan și vorbim despre prima ninsoare din acest sezon. Anul acesta, zăpada a căzut mult mai devreme decât ne-am fi așteptat, având în vedere că suntem abia la jumătatea lunii septembrie. Nu a nins mult, dar suficient cât să se depună pe șoseaua spre Bâlea ac un strat subțire de omăt.

Prima ninsoare din acest sezon a căzut pe Transfăgărășan, marți dimineață, ar pe șosea s-a depus un strat subțire de zăpadă.

Potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, angajații de la Districtul Bâlea au intervenit imediat cu material antiderapant în zona Bâlea Lac, pentru siguranța traficului. Marți dimineață, la Bâlea Lac s-au înregistrat -4 grade Celsius.

A venit iarna, am putea spune, chiar dacă doar pe Transfăgărășan. Marți dimineață, pe șoseaua care duce către Bâlea Lac, pe lângă faptul că a nins slab, s-a înregistrat și ceață.   

Cum va fi vremea în această săptămână

Meteorologii au emis prognoza meteo, iar vremea în această săptămână se anunță mult mai rece decât ar fi normal pentru această perioadă. Va ploua mult, temperaturile vor scădea brusc iar la munte, pe creste, se va depune chiar zapadă.

Vremea miercuri

Miercuri, vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile țării. Va ploua local și temporar în toate regiunile, cu excepția estului Transilvaniei, unde precipitațiile își vor face apariția numai în mod izolat. La munte, la altitudini mai mari de 2000 de metri precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare, iar pe creste se va depune chiar un strat subțire de zăpadă. 

Vântul va sufla moderat în Carpații Orientali și în nordul Moldovei și slab, cel mult sab până l moderat în restul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi încadrate în general între 9 și 14 grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 11-16 grade în Moldova. 

Vremea joi

Joi, precipitații vor mai fi în estul și sudul Transilvaniei și local în zona Moldovei, însă chiar și așa vremea va rămâne considerabil mai rece decât ar fi normal pentru această perioadă în majoritatea regiunilor. În sud-vestul țării cerul va deveni senin, astfel încât dimineața va aduce temperaturi apropiate de limita înghețului  pe văile din vestul Subcarpaților și a Podișului Getic, fapt nu tocmai obișnuit pentru această perioadă în sudul României.

Vântul va sufla moderat în zona Carpaților de Curbură și slab, cel mult slab până la moderat în celelalte regiuni.

Maximele termice vor urca la prânz până spre 11-16 grade în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate în depresiunile intramontane din estul Transilvaniei), 14-19 grade în Banat și Crișana, 17-22 de grade în Oltenia, 15-20 de grade în Muntenia și Dobrogea și 11-16 grade Celsius în Moldova.

CITEȘTE ȘI: Cum va fi vremea în această săptămână

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net